http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

VITA OMEGA ΜΕΒΓΑΛ Κίτρινο, Λευκό, Κίτρινο σε φέτες

Η ΜΕΒΓΑΛ παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της διατροφής και θέλοντας να είναι κοντά στους ανθρώπους που φροντίζουν την διατροφή και την υγεία τους, προχώρησε στη δημιουργία της σειράς προϊόντων VITA OMEGA
Τα VITA OMEGA παράγονται από άπαχο αγελαδινό γάλα και είναι πλήρως απαλλαγμένα από χοληστερόλη και trans λιπαρά. Τώρα μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε γευστική μας στιγμή φροντίζοντας τον οργανισμό μας ακόμα περισσότερο, αφού η νέα σειρά VITA OMEGA αποτελεί μία τροφή πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.
Η ΜΕΒΓΑΛ μας δίνει έτσι την ευκαιρία να απολαύσουμε το λευκό VITA OMEGA σε μία τυρόπιτα ή στα αγαπημένα μας λαδερά ενώ και το κίτρινο VITA OMEGA αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό στις σαλάτες και τα μεζεδάκια μας.









Βραβείο καινοτομίας 2009 από την ANUGA στη ΜΕΒΓΑΛ για το γιαούρτι Harmony Μεσογειακόν

Το  HARMONY Μεσογειακόν είναι ένα λευκό γιαούρτι πλήρως απαλλαγμένο από ζωικά λιπαρά. Τα ζωικά λιπαρά έχουν πλήρως αντικατασταθεί σε ποσοστό 2% από ελαιόλαδο .
Το προϊόν συνοδεύεται από παξιμαδάκια ολικής άλεσης προσφέροντας μία ολοκληρωμένη «Μεσογειακή» και άκρως γευστική πρόταση!
Το ελαιόλαδο αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της μεσογειακής διατροφής εδώ και χιλιάδες χρόνια ενώ τα οφέλη του στην υγεία είναι πολλά και σημαντικά.
Η αντικατάσταση των ζωικών λιπαρών με ελαιόλαδο σημαίνει  0% χοληστερόλη, για να απολαμβάνουμε  άφοβα όλοι μας το Harmony Μεσογειακόν.
Απολαύστε το HARMONY Μεσογειακόν στο γραφείο, στο σπίτι, παντού!
Είναι ένα νόστιμο, ελαφρύ και υγιεινό σνακ ισορροπημένης θερμιδικής αξίας  με την  πλούσια γεύση του στραγγιστού  γιαουρτιού ΜΕΒΓΑΛ.
Κυκλοφορεί σε 3 ξεχωριστές γεύσεις: Κλασικό, με παξιμάδια ολικής άλεσης και με γεύση πράσινης ελιάς.
Αφεθείτε στην απόλαυση και την αξία της Μεσογειακής διατροφής!




ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ "ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ" Συμφωνία-έκπληξη ΜΕΒΓΑΛ και Creta Farm




Με μια συμφωνία-έκπληξη υποδέχεται το 2010 η ΜΕΒΓΑΛ, που στην εκπνοή του 2009 προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την αλλαντοβιομηχανία Creta Farm. Αντικείμενο της συμφωνίας θα είναι η παραγωγή από τη ΜΕΒΓΑΛ τυροκομικών με βάση το ελαιόλαδο, τα οποία θα κυκλοφορούν στην αγορά υπό τη σειρά “Εν Ελλάδι” της Creta Farm.

Της Μαρίας Μαθιοπούλου
mathiopouloum@makthes.gr

Η συνεργασία των δύο εταιρειών “κλείδωσε” πάνω στην ιδιαίτερη ευαισθησία τους για την παραγωγή προϊόντων χαμηλής χοληστερόλης. Πήρε δε έναυσμα από την ιδέα της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας για τη δημιουργία μιας πίτσας απενοχοποιημένης από χοληστερόλη, η οποία απαιτούσε τη συνεργασία με μια αλλαντοβιομηχανία. Αν και η ιδέα αυτή δεν προχώρησε, προλείανε το έδαφος για μια πολύ σημαντικότερη συνεργασία στο κομμάτι των τυροκομικών με ελαιόλαδο με την Creta Farm. Προϋπήρχαν βέβαια οι φιλικές σχέσεις του προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ Πέτρου Παπαδάκη με τα αδέρφια Δομαζάκη της Creta Farm, οι οποίες και δημιούργησαν ευνοϊκές συνθήκες για τη συμφωνία.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2010 Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Οι πρώτες τυροκομήσεις για την κοινή προσπάθεια ήδη έχουν γίνει και σε πρώτη φάση οι δύο εταιρείες έχουν καταλήξει σε κάποια προϊόντα που δεν θα περιορισθούν μόνο στα ελληνικά σύνορα, αλλά εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν τη διεθνή πορεία των “Εν Ελλάδι” στις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία.
Οι πρώτες δοκιμές που έχει κάνει η ΜΕΒΓΑΛ σε κίτρινα τυριά είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές και στόχος είναι εντός του 2010 να ξεκινήσει η πρώτη παραγωγή και να αρχίσουν να κυκλοφορούν τα καινοτόμα προϊόντα της επιχειρηματικής αυτής συνεύρεσης.
Τα εν λόγω τυροκομικά θα αντικαταστήσουν το μεγαλύτερο μέρος του ζωικού λίπους με ελαιόλαδο, εξασφαλίζοντας χαμηλή χοληστερόλη και όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου για τον οργανισμό.
Η συμφωνία αναμένεται να λειτουργήσει προσθετικά στον τζίρο της ΜΕΒΓΑΛ, όταν το πρότζεκτ ωριμάσει. Στη χρήση του 2009 τα κέρδη της βορειοελλαδικής εταιρείας υπερτριπλασιάσθηκαν σε σχέση με το 2008, φτάνοντας το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών διατηρήθηκε στα περσινά επίπεδα, εξέλιξη που θεωρείται ικανοποιητική από τη ΜΕΒΓΑΛ, με δεδομένες τις μειώσεις στην τιμή του γάλακτος που αποφασίσθηκαν την περσινή χρονιά.

  • Μέχρι σήμερα η ΜΕΒΓΑΛ έχει κυκλοφορήσει μόνο γιαούρτι με βάση το ελαιόλαδο, με την επωνυμία “Μεσογειακό”, το οποίο μάλιστα βραβεύθηκε ως καινοτομικό το 2009 υπό τη διεθνή του ονομασία Yolive από την Anuga, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων-ποτών στον κόσμο. Πρόκειται για γιαούρτι χωρίς ζωικά λιπαρά, με ελαιόλαδο και μηδενική χοληστερόλη. Την ίδια στιγμή η Creta Farm έχει καινοτομήσει τα τελευταία χρόνια με τη σειρά “Εν Ελλάδι”, της οποίας τα αλλαντικά φτιάχνονται με εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο.
Πηγή: makthes.gr

Αντίθετες με την αύξηση φόρου στα ποτά οι εταιρείες οινοπνευματωδών

Την αντίθεσή τής στην αύξηση του Ειδικού Φόρου σε ποτά και τσιγάρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εταιριών Αλκοολούχων Ποτών. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στο Υπουργείο Οικονομικών μια τέτοια αύξηση θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά η κυβέρνηση, σε επίπεδο κρατικών εσόδων ενώ παράλληλα θα επιφέρει περαιτέρω αρνητικές συνέπειες.

   


Η Eν.Ε.ΑΠ, σημειώνει ότι αφενός κατανοεί την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αύξηση των κρατικών εσόδων, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αφετέρου τονίζει ότι αν δεν υπάρξει ολοκληρωμένη μελέτη όλων των παραμέτρων και διαβούλευση με την αγορά και τους κοινωνικούς εταίρους αυτή η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές καταστάσεις.

Ειδικότερα, όπως ανάφερεται στην ανακοίνωση της ένωσης, στην περίπτωση αύξησης του ΕΦΚΟΠ, θα παρατηρηθεί περαιτέρω δραματική μείωση των πωλήσεων με άμεση επίπτωση στα έσοδα από τον ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος στο σύνολο της αλυσίδας προς τον καταναλωτή ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται οι συνθήκες για:

1) αύξηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας,

2) μείωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος καθώς οι ανταγωνιστικές τουριστικά (π.χ. Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρος) χώρες έχουν πολύ χαμηλότερο έμμεσο φόρο στα ποτά

3) δημιουργία πληθωριστικών τάσεων, καθότι άμεση συνέπεια της αύξησης τιμών στα αλκοολούχα ποτά είναι ότι συμπαρασύρουν σε αύξηση όλα τα είδη των κέντρων επιτόπιας κατανάλωσης π.χ. καφέ και αναψυκτικά.

Σύμφωνα, τέλος, με την Eν.Ε.ΑΠ η αύξηση του ΕΦΚΟΠ αποτελεί αδικία προς τον καταναλωτή αλλά και προς έναν κλάδο που ήδη επιβαρύνεται από πολύ υψηλή φορολογία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ήδη καταβάλλεται 82% του ΕΦΚΟΠ για αξία πωλήσεων που αντιστοιχεί στο 19% του συνόλου των αλκοολούχων.

Πηγή: newstime.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr