http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::Στο περίπτερο:: Jumbo Chips!!!

100g/Τεμ.,
Αλάτι, Barbeque, Ρίγανη

Κυματιστά
60g/Τεμ., 24Τεμ./Κιβ.
Αλάτι, Barbeque, Ρίγανη, Φέτα

Κυματιστά
100g/Τεμ.
Αλάτι, Barbeque, Ρίγανη, Φέτα

Επιθετική Πολιτική στην Ελλάδα για να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά των chips, ακολουθεί η Ρουμανική Βest foods-ltd. Μεγάλη βαρύτητα δίνει κυρίως στα σημεία λιανικής πώλησης...

::wine news:: OBHΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2001.

Περιοχή:Κοκκινοχώρι Καβάλας
Ποικιλία:Cabernet Sauvignon 100%

Γι' ακόμα μία φορά διαπιστώνουμε το πόσο διαφορετικά ωριμάζει ένα κρασί σε μία μεγαλύτερη της κανονικής φιάλη όπως αυτή. Ο Οβηλος 2001 ωρίμασε 18 μήνες σε καινούρια γαλλικά βαρέλια και αρκετό καιρό στην φιάλη πριν να βγεί στη κατανάλωση. Έχει χρώμα βαθύ ρουμπινί και πολύπλοκη μύτη μέτριας αρωματικής έντασης με υπέροχα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, γλυκόριζας, μαύρων μούρων,δαμάσκηνου, σοκολάτας, καπνού και μπαχαρικών να αναδύονται από το ποτήρι.
Κομψότατη παλέτα χωρίς να υστερεί σε βάθος, ζωντανή οξύτητα,βελούδινες τανίνες, αξιοσημείωτα επίπεδα γλυκερίνης, αλκοόλ 13% και μακριά φινετσάτη επίγευση. Καλύτερο μέχρι το 2018.
Η ετικέτα μπορεί να γράφει 750ml αλλά η φιάλη είναι magnum(1,5lt.)
Τιμή:ΝΑ
Βαθμολογία:18-20

Πηγή: krasiagr.blogspot.com

::wine news:: Νέα μετάλλια για τα κρασιά της ΕΑΣ Αμυνταίου.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου συγχαίρει τους αμπελουργούς, τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Οινοποιείου της, για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα κρασιά του Συνεταιριστικού Οινοποιείου, στον 10ο Παγκόσμιο διαγωνισμό οίνου που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου 2010. Σημειώνεται πως στον διαγωνισμό συμμετείχαν 11 χώρες (Γαλλία ,Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βραζιλία, Γερμανία, Χιλή, Ν. Αφρική, Κύπρο, Ρουμανία, Σλοβακία) με 850 διαφορετικά κρασιά. Η Ε.Α.Σ. Αμυνταίου με τον οίνο Ροζέ Ο.Π.Α.Π. Αφρώδης 2007 (Σαμπάνια) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αποδεικνύοντας ότι αποτελεί μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές σαμπάνιες. Η Πετραία Γη Ερυθρός 2007 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, όπως αργυρό μετάλλιο κατέκτησε και το ερυθρό κρασί Λύγκας 2008 που οινοποιείται για τον Κ. Βελιάνη. Τα μετάλλια θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πίσω από τις επιτυχίες βρίσκεται η οινολόγος Άρτεμις Τουλάκη-Ρούφα η οποία στην δεκαετή πορεία της στον χώρο του κρασιού έχει κατακτήσει περισσότερες από 50 πανελλήνιες και παγκόσμιες διακρίσεις. Πολύ συχνά ο διεθνής τύπος έχει ασχοληθεί με το ταλέντο της, ενώ την χρονιά του 2009 ήταν στην λίστα με τους 13 σημαντικότερους Έλληνες οινολόγους (ΕΥ-ΖΗΝ). Επίσης, το 2010 είναι στην λίστα με τις 4 σημαντικότερες Ελληνίδες του κρασιού.
Πηγή: paseges.gr

::food news:: «Όχι» στις αποδείξεις στη λαϊκή αγορά

Όχι στις αποδείξεις στην Λαϊκή Αγορά«Όχι» στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στους πάγκους τους λένε οι πωλητές αγροτικών προϊόντων λαϊκών αγορών Νομού Καρδίτσας. Τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση τους βρίσκουν κάθετα αντίθετους τόσο για επαγγελματικούς και οικονομικούς λόγους όσο και για πρακτικούς. Ο Πρόεδρος των πωλητών αγροτικών προϊόντων λαϊκών αγορών Νομού Καρδίτσας κ. Στ. Λιάπης σε δηλώσεις του ήταν κατηγορηματικός. «Το μέτρο αυτό δεν εξυπηρετεί κανέναν, αντίθετα δημιουργεί προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι ειδικά για τους παραγωγούς το μέτρο αυτό είναι και άδικο. «Πληρώνουμε περίπου 240€ ως φόρο επιτηδεύματος και τώρα θέλουν να μας βάλουν και ταμειακές μηχανές, δηλαδή να πληρώσουμε δυο φορές» εξήγησε ο κ. Λιάπης. Εξάλλου ο ίδιος τόνισε ότι και πρακτικά είναι δύσκολη η εφαρμογή του μέτρου αφού σε έναν υπαίθριο πάγκο οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Ο κ. Λιάπης προτείνει να διπλασιαστεί ο φόρος επιτηδεύματος και να μην εγκατασταθούν οι ταμειακές μηχανές. Όσον αφορά στους πωλητές βιομηχανικών προϊόντων (είδη ένδυσης, υπόδησης κλπ.) όπως τόνισε ο Πρόεδρος του τοπικού σωματείου κ. Γ. Τσακτάνης το μέτρο δεν τους επηρεάζει. και τούτο διότι από το 2003 είναι αναγκασμένοι να έχουν ταμειακές μηχανές στους πάγκους τους και να εκδίδουν αποδείξεις κανονικά.

Πηγή: karditsalive.net

::food industry news:: Delhaize: Δημόσια πρόταση για απόκτηση της του συνόλου των μετοχών της ΑΒ Βασιλόπουλος.

http://www.ab.gr/elements/logo.jpg

Στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Αλφα-Βήτα Βασιλόπουλος προχώρησε η Delhaize. Το προσφερόμενο αντάλλαγμα για την απόκτηση κάθε μετοχής της δημόσιας πρότασης, που προσφέρεται νομίμως και εγκύρως κατά τη διάρκειας της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης ανέρχεται σε 35,73 ευρώ τοις μετρητοίς. Το προσφερόμενο τίμημα είναι:

- ανώτερο κατά 1,73 ευρώ από την χρηματιστηριακή τιμή κλεισίματος στις 11 Μαρτίου 2010,

- ανώτερο κατά 1,73 ευρώ από την ανώτατη τιμή που κατέβαλε η Delhaize για την απόκτηση μετοχών εντός της περιόδου των τελευταίων δώδεκα μηνών που έληξε στις 11 Μαρτίου 2010, και

- ίσο προς το σταθμισμένο κατ' όγκο συναλλαγών μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της περιόδου των τελευταίων έξι μηνών που έληξε στις 11 Μαρτίου 2010.

Κατά την 11η Μαρτίου 2010, το ολοσχερώς καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανερχόταν σε 19.099.080 ευρώ, διαιρούμενο σε 12.732.720 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,50 ευρώ η κάθε μία. Οι μετοχές είναι εισηγμένες και διαπραγματεύονται στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κατά την 11η Μαρτίου 2010, ο προτείνων κατείχε άμεσα 11.459.593 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 90,001% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας, ενώ άλλες ενοποιούμενες θυγατρικές ή συνδεδεμένες εταιρείες του ομίλου της Delhaize Group SA δεν κατείχαν μετοχές ή δικαιώματα ψήφου. Η Delhaize Group SA είναι η απώτατη μητρική του προτείνοντος.

Η δημόσια πρόταση αφορά στην απόκτηση όλων των μετοχών που δεν κατείχε η Delhaize κατά την 11η Μαρτίου 2010, δηλαδή 1.273.127 μετοχών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 9,999% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.

Επίσης, η Delhaize θα αναλάβει η ίδια την καταβολή των ανερχομένων σε 0,08% δικαιωμάτων υπέρ της «Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρισης» τα οποία άλλως θα επιβάρυναν τους μετόχους της εταιρίας που αποδέχονται εγκύρως τη δημόσια πρόταση, σχετικά με την καταχώρηση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των προσφερόμενων μετοχών που προσφέρονται στην Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος, σύμφωνα με το Άρθρο 7 της Κωδικοποιημένης Απόφασης 153/18.12.2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΧΑΕ, όπως ισχύει.

Η Societe Generale SA έχει βεβαιώσει ότι η Delhaize διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για την καταβολή του προσφερόμενου τιμήματος και των ανωτέρω δικαιωμάτων υπέρ της ΕΧΑΕ.

Καθώς η Delhaize κατέχει ήδη μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας:

(α) Θα ασκήσει το δικαίωμα να απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων μετοχών σε τιμή ανά μετοχή ίση προς το προσφερόμενο τίμημα, σύμφωνα με το Άρθρο 27 του Νόμου.

(β) Υποχρεούται να αγοράσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης έναντι καταβολής σε μετρητά του προσφερόμενου τιμήματος σύμφωνα με το Άρθρο 28 του Νόμου.

Στη συνέχεια, η Delhaize προτίθεται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας με θέμα ημερήσιας διάταξης τη διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ.

Πηγή: www.kathimerini.gr

::food news:: Να αναγνωρίσει τη Μεσογειακή Διατροφή ως πολιτιστική τους κληρονομιά ζητούν από την UNESCO η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και το Μαρόκο

Η Κορώνη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τέσσερις μεσογειακές χώρες για την αναγνώριση από την UNESCO της Μεσογειακής Διατροφής και επίσημα ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κορώνης, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Μαρόκο έχουν υποβάλει το φάκελο υποψηφιότητας και έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την επίτευξη του στόχου, που πάνω απ΄όλα θα δώσει διεθνή ταυτότητα στη Μεσογειακή Διατροφή. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, οι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων χωρών και των αντίστοιχων πόλεων, που έχουν επιλεγεί, θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση στο Μαρόκο, το Σαββατοκύριακο, για να κλιμακώσουν την προβολή και να χαράξουν τη στρατηγική που θα τις κάνει πρωταγωνίστριες σε διεθνές επίπεδο. «Είναι η μέγιστη διάκριση που μπορούσε να έχει μια ελληνική πόλη», λέει ο δήμαρχος Κορώνης Θοδωρής Σαλαντής και προσθέτει: «Η Κορώνη επιλέχθηκε ως η πόλη που αποτελεί τη χαρακτηριστική εμβληματική-αντιπροσωπευτική περιοχή της χώρας μας. Η όλη διαδικασία είναι σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εξωτερικών που στηρίζουν την προσπάθεια και συνεργάζονται με τα αντίστοιχα υπουργεία των τριών άλλων χωρών που ξεκίνησαν την προσπάθεια».
Εκπρόσωπος-πρεσβευτής της Μεσογειακής Διατροφής για την Ιταλία είναι το Σιλέντο, για την Ισπανία η Σορία και για το Μαρόκο το Σεφχάουεν.
Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και το Μαρόκο έχουν αναλάβει από το 2008 μια σειρά από πρωτοβουλίες για την προστασία και την ανάδειξη της μεσογειακής διατροφής.

Πηγή: agrotypos.gr

::food news:: Ρεκόρ παραγωγής καλαμποκιού βλέπουν οι ΗΠΑ


ImageΤους 800 εκατομμύρια τόνους θα ξεπεράσει για πρώτη φορά η παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας που ανεβάζει τις προβλέψεις για την παραγωγή σε Αργεντινή και Νότια Αφρική. Η έκθεση ανεβάζει την παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού κατά 5,9 εκατ. τόνους, στους 803,7 εκατ. τόνους κατά την καλλιεργητική περίοδο 2009 - 2010. Η αναθεώρηση αυτή βασίζεται σε αύξηση κατά 22%, ήτοι 3,8 εκατ. τόνους, της παραγωγής της Αργεντινής, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας καλαμποκιού, αλλά και στην αύξηση της παραγωγής της Νότιας Αφρικής κατά 2 εκατ. τόνους. «Η καλλιεργούμενες εκτάσεις και η απόδοση και στις δύο χώρες αναθεωρούνται προς τα πάνω, καθώς η άφθονη υγρασία του εδάφους και η απουσία καταπονητικής ζέστης κατά τον προηγούμενο μήνα στηρίζουν το καλαμπόκι στα κρίσιμα στάδια της ανάπτυξής του», σημειώνει το αμερικανικό υπουργείο. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους αγρότες των ΗΠΑ, η παραγωγή τους θα είναι κατά 500.000 τόνους μικρότερη από ότι υπολογιζόταν σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις. Η μεταβολή οφείλεται στην καθυστέρηση της συγκομιδής λόγω του υγρού φθινοπώρου. Ωστόσο η μείωση αυτή αντισταθμίστηκε και με το παραπάνω από τις νέες εκτιμήσεις για την παραγωγή στο νότιο ημισφαίριο.

Πηγή: agronews.gr

::tourism marketing news::Άρωμα και γεύσεις Αιγαίου στο Σίδνεϊ




Αρώματα, χρώματα και γεύσεις Αιγαίου θα κυριαρχήσουν στο κέντρο του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης του Ελληνικού Φεστιβάλ. Από τις 18 έως και τις 29 Μαρτίου, θα επισκεφθούν την Αυστραλία εκπρόσωποι των Νομαρχιών Βορειοανατολικού Αιγαίου, Χίου, Μυτιλήνης και Σάμου, ως προσκεκλημένοι του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Στο Ντάρλινγκ Χάρμπορ (Darling Harbour) της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις, θα υπάρχει ειδικό περίπτερο των τριών νησιών όπου θα προβάλλονται τα ξεχωριστά προϊόντα τους (και ανάμεσά τους μαστίχα από τη Χίο, ούζο από τη Λέσβο, κρασί από τη Σάμο), αλλά και οι μοναδικές τους ομορφιές.

Η αντινομάρχης Χίου, κ. Αποστολία Λύκου, και ο κ. Νίκος Νύχτας, πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας, είναι οι δύο εκπρόσωποι του Νομού Χίου που μίλησαν στο "Νέο Κόσμο".Η κ. Λύκου, με την ιδιότητά της, αλλά και την πολύχρονη πείρα της ως πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου, δηλώνει ότι σκοπός του ταξιδιού είναι "να 'ρθουμε κοντά στην ομογένεια, να προβάλουμε το νομό Χίου στους ομογενείς Χιώτες και όλους τους Έλληνες που ζουν εκεί. Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου μάς δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε επίσης όλοι μαζί".Η ίδια, μιλώντας για τη Χίο, είπε ότι δύσκολα μπορεί κάποιος που την γνωρίζει καλά, να την περιγράψει με δύο λόγια. Και αυτό γιατί η Χίος είναι ποικιλόμορφη και γεμάτη αντιθέσεις...Υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Χίος διαθέτει παρθένες παραλίες, ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό με μοναδικά μεσαιωνικά καστροχώρια, ενετικά κάστρα, βυζαντινές μονές και εκκλησίες, τη φημισμένη Βιβλιοθήκη Κοραή, αξιόλογα μουσεία, όπως το ναυτικό, το αρχαιολογικό και - το μοναδικό στον κόσμο - μουσείο μαστίχας.Και, όπως λέει, οι αντιθέσεις συνεχίζονται, με τις ξεναγήσεις μέσα στους ψηλούς μαντρότοιχους και τις αριστοτεχνικές αυλόπορτες του κάμπου της Χίου, που κρύβουν μοναδικά αρχοντικά και περιβόλια, στα γραφικά ψαροχώρια πλάι στη θάλασσα, μέχρι τα ψηλά απόκρημνα βράχια με τα σμιλευμένα πέτρινα σπίτια. "Αυτά τα στοιχεία θέλουμε να προβάλουμε στην Αυστραλία και να πείσουμε ομογενείς και Αυστραλούς να επισκεφτούν την Χίο" σημειώνει.O κ. Νίκος Νύχτας, έχοντας επισκεφθεί προ διετίας την Αυστραλία, έχει να πει τα καλύτερα για τη συμμετοχή του Νομού Χίου στο Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ.Όπως λέει, υπήρξε και τότε περίπτερο του Νομού στο Darling Harbour που πρόβαλε τουριστικά το νησί.Εκτός, όμως, από την τουριστική προβολή, όπως παρατηρεί ο κ. Νύχτας, η επίσκεψη ήταν πολύ εποικοδομητική για τη σύσφιξη των σχέσεων των ομογενών με την πατρίδα.Έχοντας, πλέον, δημιουργήσει διασυνδέσεις με τους Χιακούς συλλόγους και τη Χιακή Ομοσπονδία Αυστραλίας, η Νομαρχία διατηρεί τις επαφές μαζί τους.Η δημιουργία αυτών των σχέσεων συνέβαλε, μεταξύ άλλων, να φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις της Χίου παιδιά ομογενών από την Αυστραλία. Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν αυτές οι φιλοξενίες παιδιών στη Χίο είναι ανοιχτό και, όπως υπογραμμίζει ο κ. Νύχτας, "δεν απευθυνόμαστε μόνο σε παιδιά χιώτικης καταγωγής, αλλά, γενικότερα, στα ελληνόπουλα της Αυστραλίας". Σε ερώτησή "τι απαντάτε σε τυχόν επικριτές σας για το τόσο μακρινό ταξίδι εν καιρώ οικονομικής κρίσης και περικοπών;", η κ. Λύκου δεν κρύβει τον προβληματισμό της και δηλώνει ότι είναι κάτι που έχει απασχολήσει έντονα και εκείνους. "Σε συζήτηση με τον νομάρχη", αναφέρει, "αποφασίσαμε να μην κάνουμε άλλα ταξίδια για συμμετοχές σε εκθέσεις φέτος και να έρθουμε μόνο στην Αυστραλία. Δηλαδή, η μοναδική εμπορική και τουριστική προβολή της Χίου θα γίνει φέτος μόνο στην Αυστραλία. Επιπλέον, στο πλαίσιο των περικοπών, η Νομαρχία επιβαρύνεται μόνο με το δικό μου αεροπορικά εισιτήριο και την εκτύπωση κάποιων εντύπων. Ο κ. Νύκτας θα επιβαρυνθεί ο ίδιος τα δικά του έξοδα και θα έρθει ως φίλος, αν και θα κάνει δουλειά της Νομαρχίας. Η περικοπή των δαπανών είναι ένα θέμα που μάς αφορά όλους".Ο κ. Νύχτας υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της συμμετοχής στο Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ καθώς, όπως λέει, "και τα εμπορικά οφέλη είναι σημαντικά, καθώς Αυστραλοί επιχειρηματίες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας και μάς ζητούν να έρθουν σε επαφή με Χιώτες εμπόρους"Η κ. Λύκου και ο κ. Νύχτας υπογραμμίζουν ότι τουριστικά η Χίος βρίσκεται σε ανέλιξη, με πολλά έργα τα οποία θα διευκολύνουν τη διαμονή του επισκέπτη και επαναλαμβάνουν ότι οι φυσικές της ομορφιές και η αυθεντικότητά της είναι απαράμιλλης αξίας και ομορφιάς.

Πηγή: paseges.gr


Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr