Η Bar Academy διοργανώνει το C.W.S.T. τη Δευτέρα 29 Μαρτίου από τις 13:30 μέχρι τις 16:30. Το θέμα του workshop είναι η Tequila και τα κοκτέιλ με tequila cocktails.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτενή αναφορά στον τρόπο παρασκευής της τεκίλα, γευσιγνωσία σε διάφορες τεκίλες της Ελληνικής αγορά, όπως και μοντέρνα και κλασσικα cocktails με τεκίλα.
Κόστος Συμμετοχής: 30 ευρώ Δωρεάν για μαθητές και απόφοιτους της Bar Academy
Τρόποι για να δηλώσεται το ενδιαφέρων σας:
1. Στη Φόρμα συμμετοχής του website της Bar Academy(http://www.baracademy.gr/contact.php) 2. E-mail: info@baracademy.gr 3. Στο τηλέφωνο: +30 210 64 700 30 4. στον χώρο μας: Βελεστίνου 28 (Στάση Μετρό Αμπελοκήπων - Πανόρμου), Αθήνα
Μεξικάνικα τάκος, springrolls, φτερούγες κοτόπουλου και χρυσαφιές φριτούρες της κινεζικής κουζίνας, αέρινα volauvents, μικροσκοπικά arancini και πίτες, λεπτόρρευστα ντιπ, φίνα ρολά και πολλές άλλες πονηρές νοστιμιές. Ατελείωτη η λίστα με τα fingerfood. Υπάρχει κάτι για κάθε γούστο και για κάθε στιγμή. Και αυτές οι νόστιμες και παιχνιδιάρικες μπουκίτσες ταιριάζουν απόλυτα με την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είναι ιδανικές για τα ελαφριά γεύματα και δείπνα σε κήπους, σε βεράντες, δίπλα στη θάλασσα ή σε ταράτσες μέσα στην πόλη.
Τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010, στο πλαίσιο των Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, θα παρακολουθήσουμε τον chef του ξενοδοχείου ExcelsiorΓιώργο Παπαδόπουλο να δημιουργεί ένα μενού με πρωτότυπες, νόστιμες μπουκιές. Εκλεπτυσμένες και περίεργες συνταγές, σταχυολογημένες από την ασιατική, αλλά και τη μεσογειακή κουζίνα, που στη συνέχεια θα απολαύσουμε με τη συνοδεία ταιριαστών κρασιών.
Και εξοπλισμένοι με το έντυπο των συνταγών, τις προτάσεις για τα κρασιά που συνοδεύουν τα πιάτα και κυρίως, με τη γνώση που αποκτήσαμε, δεν μας μένει παρά… να συνθέσουμε τη λίστα των προσκεκλημένων για το επόμενο δείπνο ή πάρτυ.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2310 888311.
Η WinePlus διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία και φανατικούς υποστηρικτές Μαθήματα Μαγειρικής εδώ και 8 χρόνια. Πραγματοποιούνται σε θεματικούς κύκλους, που καθένας τους ολοκληρώνεται σε τρεις συναντήσεις. Σε κάθε συνάντηση, παρακολουθούμε σε ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα και με τη βοήθεια οθόνης plasma, την προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου γεύματος με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό. Το οποίο στη συνέχεια απολαμβάνουμε με τη συνοδεία ταιριαστών κρασιών.
Τρείς προτάσεις για το κλείσιμο ψαλίδας τιμών παραγωγού και καταναλωτή παρουσίασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σπύρος Δανέλλης, τονίζοντας ότι αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, το πρόβλημα πρέπει...... να αντιμετωπιστεί στην πληθώρα μεσαζόντων, στη μη ομαλή λειτουργία ανταγωνισμού στα επιμέρους στάδια της αγροδιατροφικής αλυσίδας, από το χωράφι έως το ράφι και στην άνιση διαπραγματευτική δύναμη των παραγωγών έναντι των διακινητών, των χονδρεμπόρων και των μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου. Συγκεκριμένα ο Σ. Δανέλλης αναφερόμενος στους τρεις αυτούς παράγοντες δυσλειτουργίας της αγροδιατροφικής αλυσίδας τόνισε τα εξής: "Ο στόχος του περιορισμού των μεσαζόντων θα πρέπει να μας στρέψει στην ανάπτυξη τοπικών αγορών και τοπικών δικτύων εμπορίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αμφίδρομες μεταφορές μηνυμάτων μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και τυχόν αναγκαίες προσαρμογές του αγρότη, να μειωθεί το κόστος εμπορίας και μεταφορών, να προτατευθεί περισσότερο το περιβάλλον. Από την άλλη, η καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού και η εξασφάλιση διαφάνειας στα διάφορα στάδια της αλυσίδας απαιτεί ένα αποτελεσματικό πλαίσιο που να ρυθμίζει τις συμβολαιακές σχέσεις μεταξύ παραγωγών και τρίτων φορέων στην αγροδιατροφική αλυσίδα.
Τέλος αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ενδυναμωθεί ο ρόλος των παραγωγών, προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική τους δύναμη. Αυτό προϋποθέτει τον εντοπισμό, την κατανόηση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν αποτρέψει την επίτευξη του στόχου σε παλιότερα σχετικά μέτρα."Επιπλέον, ο Σ. Δανέλλης συμπλήρωσε ότι για τον περιορισμό της αστάθειας των τιμών και τη μείωση του κόστους παραγωγής απαιτείται άμεση και ουσιαστική βελτίωση της γενικής εποπτείας και της διαφάνειας στις γεωργικές αγορές παραγώγων, με ολοκληρωμένη και αποφασιστική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να λαμβάνει υπόψη τις διεθνείς διατομεακές αλληλεπιδράσεις.
Ημερίδα για τον ελαιοκομικό τομέα, στα πλαίσια του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΑΤ τριετούς Προγράμματος δραστηριοτήτων που υλοποιεί η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς, με βάση το κοινοτικό κανονισμό 867/08, διοργανώνεται την Παρασκευή 19 Μαρτίου και ώρα 18 στην Καλαμάτα.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Royal Cruise Hall, του Ξενοδοχείου Elite City Resort. Τέρμα Ναυαρίνου, στην Καλαμάτα.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
Πρόγραμμα ΕΔΟΕΕ καν. 867/08 (ΕΔΟΕΕ)
Ο Ελαιοκομικός τομέας στο Νομό Μεσσηνίας: Σημασία, κατάσταση, προοπτικές
Ελαιοτριβείο: Η επόμενη μέρα
ΕΔΟΕΕ: Εθνική στρατηγική και δράσεις για τον ελαιοκομικό τομέα
ΤΟ ΝΟ 1 BLOG ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ fandb_gr@yahoo.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Food and Beverage-Gr Group
Η F&B-Gr Group είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων που ασχολείται ερασιτεχνικά με ποιοτικά brand names της αγοράς των τροφίμων και των ποτών. Σκοπός μας δεν είναι το κέρδος αλλά η όσον το δυνατόν καλύτερη ενήμερωση γύρω από τον κλάδο, μεταφέροντας σε ένα blog ό,τι σχετικό κυκλοφορεί στη διαδικτυακή αγορά αλλά και στην αγορά εν γένει. Δοκιμάζουμε οι ίδιοι προϊόντα και τα συστήνουμε στους αναγνώστες μας, ήτοι επιχειρηματίες και καταναλωτές. Το blog μας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Όποιος θεωρεί ότι θίγεται... μας ειδοποιεί ώστε να λάβουμε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα. Μετά από μετρήσεις που γίνονται είμαστε το πρώτο ελληνικό Blog αναγνωσιμότητας γύρω από τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών. Αυτό αποδεικνύεται και από τα e-mail που λαμβάνουμε καθημερινά και σας ευχαριστούμε. Λυπούμαστε που δεν ανταποκρινόμαστε σε όλα... αλλά προσπαθούμε προς τη σωστή τους διαχείριση και σε μελλοντική καθολική μας ανταπόκριση.
Σας ευχαριστούμε...
Με εκτίμηση,
Η ομάδα
F&B-Gr foodandbeverage-gr.blogspot.com
To No1 blog στην Ελλάδα στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων και των ποτών.