http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::Bar Academy news::Cocktails Workshop Specialized on Tequila 29/3/2010

http://profile.ak.fbcdn.net/object3/1392/43/n18974540766_9834.jpg

Η Bar Academy διοργανώνει το C.W.S.T. τη Δευτέρα 29 Μαρτίου από τις 13:30 μέχρι τις 16:30. Το θέμα του workshop είναι η Tequila και τα κοκτέιλ με tequila cocktails.

Κόστος Συμμετοχής: 30 ευρώ ή Δωρεάν για μαθητές και απόφοιτους

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτενή αναφορά στον τρόπο παρασκευής της τεκίλα, γευσιγνωσία σε διάφορες τεκίλες της Ελληνικής αγορά, όπως και μοντέρνα και κλασσικα cocktails με τεκίλα.

Τρόποι για να δηλώσεται το ενδιαφέρoν σας:

1. Στη Φόρμα συμμετοχής του website της Bar Academy
(http://www.baracademy.gr/contact.php)
2. E-mail: info@baracademy.gr
3. Στο τηλέφωνο: +30 210 64 700 30
4. στον χώρο μας: Βελεστίνου 28 (Στάση Μετρό Αμπελοκήπων - Πανόρμου), Αθήνα

::Bar Academy news:: Advanced Bartenders Training Program 30/3/2010

http://profile.ak.fbcdn.net/object3/1392/43/n18974540766_9834.jpg
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 30/3, 6-8-15-27-29/4, και 4-6/5/2010 (Τρίτη και Πέμπτη)

Ώρες Διεξαγωγής: 11:00 - 16:30

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε έμπειρους επαγγελματίες του εργάζονται ήδη ή έχουν ολοκληρώσει το Bartenders Training Program της Bar Academy ή άλλης σχολής.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να δώσει στους συμμετέχοντες τις εξειδικευμένες γνώσεις που θα χρειαστούν ως έμπειροι επαγγελματίες bartenders.

Κόστος Συμμετοχής: 680 ευρώ
Κόστος Συμμετοχής για απόφοιτους του Bartenders Training Program: 560 ευρώ

Εισηγητές: Μπάμπης Καϊδαλίδης, Νίκος Ζήσης, Φόντας Ταζές, ΓΙάννης Μποζοβιτς.

Στη δήλωση συμμέτοχης απαιτείται το 50% του συνολικού κόστους του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Τρόποι για να δηλώσετε συμμετοχή ή το ενδιαφέρον σας:

1. Στη Φόρμα συμμετοχής - http://www.baracademy.gr/contact.php
2. E-mail: info@baracademy.gr
3. Στο τηλέφωνο: +30 210 64 700 30
4. στον χώρο μας: Βελεστίνου 28 (Στάση Μετρό Πανόρμου), Αθήνα


Θέματα εκπαιδευτικού προγράμματος :

Εξειδικευμένη ποτογνωσία, γευσιγνωσία και ιστορική αναφορά στα αποστάγματα:

* Whiskey(6 brands)
* Rum (6 brands)
* Gin (6 brands)
* Vodka (6 brands)
* Tequila (6 brands)
* Brandy/Cognac (4 brands)
* Liqueurs (8 brands)
* Other Alcohol products (6 brands)

Advanced Free Pouring Techniques

* Σύγχρονο Τάσεις στην Ανάμιξη Cocktails
* Japanese, European and American Style of Bartending
* Introduction to Molecular Mixology
* Cocktails Speed Bartending,
* Multiple Customer Service
* Sales Techniques
* Role Play Customer Service
* Εκπαίδευση Bartender - Train the Trainer.
* Bar Magic, Games & Tricks
* Δημιουργία Bar & Cocktails Menu.

::food industry news:: Αύξηση κερδών για την Κρι-Κρι .

http://www.agroschannel.com/images/stories/simata/kri%20kri.jpg
Αύξηση στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων κατά 5,6% καταγράφει η βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ, στη χρήση 2009. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε άνοδο κατά 1,3% και ανήλθε σε...... € 40.254 χιλ. έναντι € 39.736 χιλ το 2008, ενώ, βελτίωση επήλθε και στα μεγέθη της κερδοφορίας. Συγκεκριμένα, σε ενοποιημένη βάση:

- Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) παρουσίασαν άνοδο, κατά 9,2%, αγγίζοντας τα € 5.877 χιλ.

-Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 3.700 χιλ., από € 3.505 χιλ. το 2008 (άνοδος 5,6%).

- Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, που αντιστοιχούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής, ανήλθαν σε € 3.267 χιλ., έναντι € 2.572 χιλ. της προηγούμενης χρήσεως (αυξημένα κατά 27,0%). Σε εταιρικό επίπεδο, ο κύκλος εργασιών της ΚΡΙ-ΚΡΙ ανήλθε σε € 38.678 χιλ έναντι € 38.172 χιλ. το 2008. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των € 3.725 χιλ, από € 3.502 χιλ. το 2008.

Πάγια πολιτική της διοίκησης της ΚΡΙ-ΚΡΙ είναι η διανομή αυξημένου μερίσματος κάθε χρόνο, εφόσον τα μεγέθη της κερδοφορίας το επιτρέπουν. Ωστόσο, για τη χρήση 2009, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να προτείνει προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη μη διανομή μερίσματος. Η απόφαση αυτή δε συνδέεται επ’ ουδενί με θέματα ρευστότητας της εταιρείας, αλλά αφορά στην αξιοποίηση φορολογικών κινήτρων από τις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων. Οι πωλήσεις του Ομίλου επηρεάστηκαν αρνητικά από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει οδηγήσει σε πτωτική πορεία τις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Επίσης, οι πωλήσεις παγωτού, συγκεκριμένα, επλήγησαν και από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, και οι οποίες δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές καθώς σημειώθηκαν συχνές βροχοπτώσεις και χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες. Ωστόσο, ισχυρή ανάπτυξη παρουσιάζεται στις πωλήσεις του Ομίλου στο εξωτερικό (αύξηση +22% σε σχέση με το 2008). Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας για αναζήτηση και αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στις κοντινές αγορές του εξωτερικού, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των πωλήσεων και μείωση της εξάρτησης από συγκεκριμένες αγορές. Σε σχέση με την κερδοφορία, ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρέασε θετικά τα περιθώρια και τα μεγέθη της κερδοφορίας του Ομίλου ήταν η μείωση στις τιμές των βασικών πρώτων υλών, που οδήγησε σε κοστολογικές βελτιώσεις. Έτσι, το περιθώριο μικτού κέρδους διαμορφώθηκε σε 45,6% το 2009, έναντι 41,6% το 2008. Παράλληλα, έγιναν και σημαντικές προσπάθειες συγκράτησης του κόστους διάθεσης. Με τον τρόπο αυτό, επιτεύχθηκε σημαντική βελτίωση στα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων που αφορούν στα γαλακτοκομικά προϊόντα, με το αντίστοιχο περιθώριο να αγγίζει το 11,9%. Τέλος, λόγω του δυσχερούς οικονομικού κλίματος, ο Όμιλος αναγκάστηκε να προβεί σε αυξημένες προβλέψεις επισφαλειών απαιτήσεων, ύψους 780 χιλ. € περίπου. Υπό τις παρούσες συνθήκες μη ομαλής λειτουργίας των πιστωτικών αγορών καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική η διατήρηση υψηλής ρευστότητας και μηδενικού καθαρού δανεισμού για τον Όμιλο, με τις δανειακές υποχρεώσεις να ανέρχονται σε € 1.828 χιλ. και τα ταμειακά διαθέσιμα σε € 4.216 χιλ., κατά την 31/12/2009. Η διοίκηση της ΚΡΙ-ΚΡΙ διατηρεί επιφυλακτική στάση αναφορικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο οικονομικό περιβάλλον. Η παρούσα οικονομική κρίση δημιουργεί πρόσθετη αβεβαιότητα αναφορικά με τα μακροοικονομικά μεγέθη της «πραγματικής» οικονομίας και τη ζήτηση καταναλωτικών προϊόντων. Το νέο έτος, ο Όμιλος θα κληθεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν, εφαρμόζοντας, με προσήλωση, τη συγκροτημένη στρατηγική του. Φυσικά, στη διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων υπεισέρχονται ορισμένοι κίνδυνοι, με κυριότερους το επίπεδο διαμόρφωσης των τιμών των πρώτων υλών, την ένταση του ανταγωνισμού και ενδεχόμενες διατροφικές κρίσεις, σχετικές με γαλακτοκομικά προϊόντα. Έτσι, στο ρευστό και ευμετάβλητο αυτό περιβάλλον είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για την πορεία των διαφόρων μεγεθών το 2010. Ωστόσο, διαβλέπουμε ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για εμάς, που καλούμαστε να αξιοποιήσουμε, όπως:

-η επέκταση και ανάπτυξη της παρουσίας μας στα Βαλκάνια, με κύρια προτεραιότητα τις γείτονες χώρες Βουλγαρία και Ρουμανία, που πρόσφατα εντάχθηκαν στην Ε.Ε.,

-η αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα, -η ανάπτυξη νέων συνεργασιών, -η ανάπτυξη νέων προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Πηγή: agroschannel.gr

::food news:: Taste Advisor 7o τεύχος!!!


Η άνοιξη έφτασε και μαζί της σε μια δύσκολη χρονιά και εποχή, ανοίγουμε τη ψυχή μας, σκεπτόμενοι θετικά και δημιουργικά. Χρωματίζουμε τη ζωή μας με γεύσεις, εμπειρίες, συναισθήματα και μνήμες και μαζί δημιουργούμε καινούργιες με τη δική μας πινελιά και σύμμαχο την αισιοδοξία.

Taste Advisor 7o τεύχος :
  • Άνοιξη, αλλαγή και ανανέωση
  • Ρατατουιγ – αυθεντική συνταγή από την ταινία , του διάσημου σεφ Τόμας Κέλερ
  • Ιδιωτική Συλλογή Αντωνόπουλου για αρμονική συνύπαρξη παλαίωσης και αρωμάτων ξηρών καρπών
  • Μαλταλιάτι για φρέσκα ζυμαρικά
Κατεβάστε το 7ο τεύχος του Taste Advisor:

::food news:: Οι Copa - Cogeca τόνισαν στους ευρωβουλευτές πως είναι άκρως απαραίτητη η στήριξη των αγροτών στην μετά το 2013 εποχή


Ως άμεσο επακόλουθο της αύξησης της ζήτησης τροφίμων, αλλά και της αύξηση της μεταβλητότητας των τιμών παραγωγού, οι Copa και Cogeca σε δημόσια ακρόαση του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισαν πως είναι άκρως απαραίτητη η στήριξη των αγροτών της Ε.Ε. στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2013, ώστε να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον ζωτικό τους ρόλο στην παραγωγή υψηλής ποιότητας τροφίμων.

Η κίνηση αυτή έγινε σε μια ακρόαση για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2013, που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μιλώντας κατά την προφορική διαδικασία ο Αντιπρόεδρος της Copa, κ. Gerd Sonnleitner, επισήμανε: «Έχοντας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών, την ακραία αστάθεια των τιμών και την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης τροφίμων, είναι σημαντικότερο από ποτέ για να εξασφαλιστεί ότι η ΕΕ μπορεί να διατηρήσει και να αναπτύξει το παραγωγικό δυναμικό της. Αλλά με το αγροτικό εισόδημα να έχει φθάσει σε κρίσιμα επίπεδα, να είναι δηλαδή λιγότερο από το 50% του μέσου εισοδήματος σε άλλους τομείς, χρειάζονται ριζοσπαστικές δράσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Πρώτον και κύριον, οι άμεσες ενισχύσεις προς τους αγρότες στο πλαίσιο της ΚΑΠ πρέπει να διατηρηθούν. Δεύτερον, τα τρέχοντα μέτρα της ΕΕ για τη διαχείριση της αγοράς πρέπει να συνεχιστούν, ενώ απαιτούνται και νέα μέτρα. Έχουμε μπροστά μας, επίσης, σειρά μέτρων, όπως η παροχή ενός δικτύου ασφαλείας για τους αγρότες για περιόδους σοβαρής κρίσης, προκειμένου να αντισταθμίζονται οι απώλειες εισοδήματος».

«Πρέπει επίσης να ενισχυθεί η θέση των αγροτών της Ε.Ε. στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συγκέντρωση των προϊόντων μέσω οργανώσεων παραγωγών, και ιδιαίτερα συνεταιρισμών. Επιπλέον, χρειαζόμαστε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή πολιτική προώθησης προκειμένου να διατηρηθεί η παρουσία μας στις διεθνείς και εγχώριες αγορές. Κάνουμε, κατά συνέπεια, έκκληση προς τους πολιτικούς της ΕΕ να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρχει μια ισχυρή ΚΑΠ, με ισχυρό προϋπολογισμό, η οποία επικεντρώνεται στην παραγωγή οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών. Άλλωστε, ο Ευρωπαϊκός αγροτικός τομέας παρέχει τρόφιμα σε 500 εκατομμύρια καταναλωτές και απασχόληση για σχεδόν 30 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους συμβάλλουν στην οικονομική βιωσιμότητα και την ποιότητα ζωής των αγροτικών περιοχών».

Πηγή: paseges.gr


::food news:: Φθηνότερα Τρόφιμα σε ανέργους από τη Νομαρχία Λάρισας!!!


Την Τετάρτη 24 Μαρτίου ξεκινά το Πρόγραμμα της Νομαρχίας Λάρισας και Επιχειρήσεων του νομού για παροχή φτηνότερων τροφίμων και εισιτηρίων σε αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Την ημέρα αυτή, και κάθε εργάσιμη από τις 10 ως τις 2μμ οι άνεργοι του νομού μπορούν να προσέρχονται στη Νομαρχία για την έκδοση της ειδικής Εκπτωτικής Κάρτας.

Συγκεκριμένα, όσοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να προσέρχονται στη Νομαρχία (Γραφείο 267, 2ος όροφος, στην πτέρυγα από την οδό Βελή) προσκομίζοντας:

- την κάρτα ανεργίας

- αστυνομική ταυτότητα και μια φωτογραφία.

* Με την κατάθεση των δικαιολογητικών, οι άνεργοι θα λαμβάνουν εντός 1 ή 2 ημερών την ειδική κάρτα που θα τους παρέχει εκπτώσεις για αγορά ειδών με ισχύ μέχρι τις 31-12-2010.

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα έχουν δηλώσει:

- τρεις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της πόλης που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα

- από τους φούρνους - μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών

- από το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Η έκπτωση θα γίνεται με την επίδειξη της κάρτας στα Ταμεία των Επιχειρήσεων αυτών.

Παράλληλα, θα τους δοθεί και φυλλάδιο που θα περιλαμβάνει τα καταστήματα και οργανισμούς που μετέχουν στο Πρόγραμμα και από τα οποία θα μπορούν να ψωνίζουν.

Σε περίπτωση δε που και νέες Επιχειρήσεις θα δηλώνουν συμμετοχή, η Νομαρχία θα το ανακοινώνει δια του τύπου.

Ποιες επιχειρήσεις μετέχουν

Οι Επιχειρήσεις του νομού Λάρισας που παρέχουν εκπτώσεις σε ανέργους και οι όροι τους είναι οι ακόλουθες:

1. ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Έκπτωση 10%

2. ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Έκπτωση 20%

3. ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Έκπτωση 5%

4.ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ

Έκπτωση 10% στα ακόλουθα τα καταστήματα:

Α) Φαρσάλων 87 Ροδόπης και Φλωρίνης

Β) Διονύσου 3 Χρυσοστόμου- περιοχή ΚΤΕΛ Λάρισας

Γ) Ιατρίδου 1 και Καραολή Δημητρίου 48 Νεάπολη

5. CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε

Σε αγορές αξίας € 25 έκπτωση 3€

Ο δικαιούχος θα έχει την δυνατότητα να κάνει χρήση της κάρτας δύο φορές τον μήνα

6. ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ ΑΕ

Έκπτωση 4% σε όλα τα είδη εκτός από εκείνα τα οποία ήδη προσφέρονται με ΠΡΟΣΦΟΡΑ με τον περιορισμό 2 τεμαχίων κατ΄ είδος κάθε μέρα.

Α) Εξαιρούνται από την έκπτωση αυτή τα προϊόντα που αναφέρονται στα διαφημιστικά φυλλάδια.

Β) Η ποσότητα αγοράς για κάθε συναλλαγή θα είναι το ανώτερο δύο (2) τεμάχια για κάθε προϊόν και μία (1) συναλλαγή ανά ημέρα

(Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, στα τηλέφωνα 2413.506227 και 2413.506267- υπεύθυνη η κα Βάσω Φώλια)

::στο eatcrete.com::ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΠΕΤΡΟΜΥΛΟ”!!!

Ο Πετρόμυλος-Το Παξιμάδι της Κατοχής- Βιολογικό από Χαρούπι–700/800γρ

http://www.eatcrete.com/components/com_virtuemart/show_image_in_imgtag.php?filename=Petromylos__Ston_4b3e486de3f76.jpg&newxsize=155&newysize=155&fileout=


Το Κρητικό παξιμάδι μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα παλαιότερα «τυποποιημένα» προϊόντα διατροφής. Ήδη από τα χρόνια της Ενετοκρατίας Κρητικοί φούρνοι παρασκεύαζαν εξαιρετικής ποιότητας παξιμάδι για να καλύψουν τις ανάγκες των ναυτικών.

Το αρτοποιείο «Ο Πετρόμυλος», ακολουθώντας παλιές παραδοσιακές συνταγές που μας γυρίζουν πίσω ένα αιώνα, δημιούργησε το μοναδικό, πιστοποιημένο βιολογικό «παξιμάδι της κατοχής» συνδυάζοντας το χαρούπι με την βρώμη και το κριθάρι, στοιχεία ιδιαίτερα ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πιστοποιημένο βιολογικό από την ΔΗΩ.

Το Χαρούπι είναι εξαιρετικά θρεπτικό μιας και περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α, βιταμίνη D, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, πυρίτιο, σίδηρο, ιχνοστοιχεία και τριπλάσια ποσότητα ασβεστίου από το γάλα. Επίσης, το χαρούπι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και είναι ένα υγιεινό γλυκαντικό με γεύση σοκολάτας.

Το Κριθάρι ανήκει στην οικογένεια των σιτηρών με άφθονο άμυλο. Έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης LDL, προστατεύοντας έτσι την καρδιά.

Η βρώμη είναι δημητριακό που δυναμώνει το νευρικό σύστημα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας μεταλλικών αλάτων και βιταμινών, καθώς και πολύτιμων ιχνοστοιχείων. Όπως το κοβάλτιο και ο ψευδάργυρος. Άριστη επιλογή για πρωινό, κρατάει μακριά το συναίσθημα της πείνας σχεδόν μέχρι το μεσημέρι.

Ο Πετρόμυλος-Βιολογικό Παξιμάδι Βρώμης (χωρίς αλάτι) - 700/800γρ


http://www.eatcrete.com/components/com_virtuemart/show_image_in_imgtag.php?filename=Petromylos__Ston_4b3e4d8d9342a.jpg&newxsize=155&newysize=155&fileout=


Η ανακάλυψη μετά από κλινικές έρευνες ότι η βρώμη μειώνει τις ποσότητες της κακής χοληστερόλης LDL στο αίμα την έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Οι ίνες της βρώμης κάνουν πολύ καλό στο πεπτικό σύστημα και προστατεύουν από τον καρκίνο εντέρου. Επίσης μειώνουν την χοληστερίνη του αίματος και κατεβάζουν την υψηλή πίεση. Η βρώμη δρα ρυθμιστικά στις ορμόνες του σώματος και ιδιαίτερα στις γενετικές καθώς και στις ορμόνες θυρεοειδούς και μ’ αυτόν τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα εκδήλωσης ορμονικών και γυναικολογικών προβλημάτων όπως ο καρκίνος του στήθους. Ακόμη χαμηλώνει το σάκχαρο στο αίμα, γι’ αυτό είναι κατάλληλη τροφή για διαβητικούς.

Το αρτοποιείο «Ο Πετρόμυλος» δημιούργησε ένα πεντανόστημο και υγιεινό βιολογικό παξιμάδι βρώμης χωρίς αλάτι. Πιστοποιημένο βιολογικό από την ΔΗΩ.

Βιολογικό Παξιμαδάκι Ολικής Αλέσεως Κριθαρένιο - 300/400γρ

Ένα πεντανόστημο και υγιεινό βιολογικό παξιμαδάκι που όμοιο του δεν έχετε ξαναδοκιμάσει (παρά μόνο το αντίστοιχο από χαρούπι). Δημιουργία του αρτοποιείου “O Πετρόμυλος” και γνωστό ως “το παξιμαδάκι της κατοχής” περιέχει κριθαρένιο αλεύρι, χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο, σταφίδες, αμύγδαλα, σουσάμι, κανέλα και ζάχαρη. Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες, άνετα προσφέρεται με καφέ ή τσάι αλλά ακόμα και με λευκό ποτό όπως ρακή, τσίπουρο και βότκα. Πιστοποιημένο βιολογικό από την ΔΗΩ.

Σας προειδοποιούμε, αποκλείεται να φάτε μόνο ένα!!!

Βιολογικό Παξιμαδάκι από Χαρούπάλευρο - 300/400γρ


Ένα πεντανόστημο και υγιεινό βιολογικό παξιμαδάκι που όμοιο του δεν έχετε ξαναδοκιμάσει (παρά μόνο το αντίστοιχο κριθαρένιο ολικής αλέσεως). Δημιουργία του αρτοποιείου “O Πετρόμυλος” και γνωστό ως “το παξιμαδάκι της κατοχής” περιέχει χαρουπάλευρο, χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο, αλεύρι κριθαρένιο, σταφίδες, αμύγδαλα, σουσάμι, κανέλα και ζάχαρη. Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες, άνετα προσφέρεται με καφέ ή τσάι αλλά ακόμα και με λευκό ποτό όπως ρακή, τσίπουρο και βότκα. Πιστοποιημένο βιολογικό από την ΔΗΩ.

Σας προειδοποιούμε, αποκλείεται να φάτε μόνο ένα!!!

Βιολογικό Λαδοκούλουρο Ολικής Αλέσεως - 300/400γρ

http://www.eatcrete.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/Organic_Whole_Gr_4b7a6d86df13e.jpg


Ένα καταπληκτικό, υγιεινό βιολογικό λαδοκούλουρο. Δημιουργία του αρτοποιείου “O Πετρόμυλος” περιέχει αλεύρι ολικής άλεσης (κριθαρένιο, σταρένιο, σικάλεως), χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο, σουσάμι, κανέλα, γαρίφαλο και ζάχαρη. Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες, άνετα προσφέρεται με καφέ ή τσάι χωρίς να είναι παραπάνω από ότι πρέπει γλυκό. Πιστοποιημένο βιολογικό από την ΔΗΩ.

::wine news:: ΟΒΗΛΟΣ ΡΟΖΕ 2008

Περιοχή: Κοκκινοχώρι Καβάλας
Ποικιλία: Syrah 100%

O Όβηλος ροζέ είναι ένα κρασί το οποίο είχα δοκιμάσει για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2009 σε μία επίσκεψη μου στο Κτήμα Βιβλία Χώρα. Ένα ροζέ κρασί που πέρασε 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με τις οινολάσπες του, μία διαδικασία που του προσφέρει ιδιαίτερο πλούτο και χαρακτηριστικά που πιθανόν να ξαφνιάσουν τους λάτρεις των ροζέ. Μπορώ να πω ότι η παραμονή του στην φιάλη ευνόησε το

πρωτότυπο, για τα ελληνικά δεδομένα αυτό κρασί, προσφέροντάς του ωριμότητα, διατηρώντας την φρεσκάδα του και τιθασεύοντας τις όποιες μεταρσιώσεις του εξέφραζε κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμής. Χρώμα βαθύ ροδί, στη μύτη σύνθετα αρώματα μέτριας αρωματικής έντασης, κόκκινων φρούτων όπως φράουλας και βύσσινου, γλυκών μπαχαριών και νότες βαρελιού. Στόμα ξηρό, αναζωογονητική οξύτητα, υποψία τανινών, αλκοόλ 13,5% και μακριά μπαχαρένια επίγευση. Μέχρι το 2011. Διατίθεται σε περιορισμένη ποσότητα.
Τιμή: 15,50€
Βαθμολογία:17+

Πηγή: krasiagr.blogspot.com

::wine news:: "Φεσώνει" τη Ρουμανία η μαύρη αγορά κρασιού

ImageΠοσοστό άνω του 70% της ετήσιας παραγωγής κρασιού ή περίπου 4 εκατομμύρια εκατόλιτρα δεν φορολογούνται και διατίθενται στη "μαύρη αγορά", σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρουμανικής ένωσης οινοπαραγωγών, Οβίντιου Γκεόργκε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ρουμανία να έχει απώλειες άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, σε ετήσια βάση.

"Η ετήσια παραγωγή κρασιού στη Ρουμανία διαμορφώνεται στα 5,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα, ωστόσο οι φόροι που καταβάλλονται αφορούν μόνο το 1,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Τα υπόλοιπα αφορούν την ιδιωτική κατανάλωση στη μαύρη αγορά" επισήμανε ο κ. Γκεόργκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαιρέσει τους ιδιώτες οινοπαραγωγούς από την φορολογία για- το ανώτερο - 20 εκατόλιτρα κρασιού και όσοι παράγουν από 20 μέχρι 1.000 εκατόλιτρα κρασιού θα πρέπει να φορολογηθούν. "Οι μικροί παραγωγοί πρέπει να πληρώνουν φόρους για την ποσότητα που πωλούν", είπε ο κ. Γκεόργκε.

Ένα άλλο πρόβλημα, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ρουμανικής ένωσης οινοπαραγωγών, είναι ότι ο κύριος όγκος του κρασιού (το 60%) που παράγεται στη Ρουμανία είναι λευκό κρασί, ενώ η ευρωπαϊκή αγορά ζητά κόκκινο κρασί. Ο κ. Γκεόργκε πρότεινε η κυβέρνηση να παρέχει οικονομικά κίνητρα για να ενθαρρύνει τους οινοπαραγωγούς να συμμετέχουν στις ενώσεις, παρά να δρουν ιδιωτικά, ούτως ώστε να βοηθηθούν.

Πηγή: agronews.gr

::food news:: ΕΟΚΕ: Η ελεύθερη αγορά δεν θα σώσει την ευρωπαϊκή γεωργία μετά το 2013.


«Οι όροι της ελεύθερης αγοράς δεν εξασφαλίζουν ασφαλή τρόφιμα, ούτε λαμβάνουν υπ΄ όψη το περιβαλλοντικό κόστος» τονίζει η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή σε γνωμοδότησή της για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ζητώντας να παραμείνει ισχυρή και μετά το 2013. Η ΕΟΚΕ επισημαίνει πως είναι το πρώτο όργανο της ΕΕ που ανταπεξήλθε στην πρόκληση να παράσχει ένα ολοκληρωμένο όραμα για το μέλλον της ΚΑΠ, πριν από τα σχετικά νομικά έγγραφα που αναμένεται να δώσει στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί του θέματος φέτος και το 2011.

Η γνωμοδότηση της ΕΟΚΕ σχετικά με αυτό το διχαστικό και άκρως αμφιλεγόμενο θέμα εγκρίθηκε στις 18 Μαρτίου, σχεδόν ομόφωνα, μια κίνηση που ο αντιπρόεδρος της κ. Seppo Kallio χαρακτήρισε «ιστορική».

Όπως επισημαίνει η ΕΟΚΕ, η τρέχουσα χρηματοδότηση της ΚΑΠ λήγει το 2013 και οι συζητήσεις για το μέλλον της συνδέονται με το θέμα της αναθεώρησης του προϋπολογισμού της μετά από αυτή τη χρονολογία. «Η ΕΟΚΕ δηλώνει σθεναρά ότι όλες οι συζητήσεις για την ΚΑΠ μετά το 2013 πρέπει να αρχίσουν με ένα ακριβή ορισμό του τελικού στόχου, ο οποίος αφού διατυπωθεί θα πρέπει να ακολουθηθεί από μια συμφωνία που θα προβλέπει ένα σύνολο οργάνων και ένα χρηματοδοτικό διακανονισμό.

«Είναι λάθος να κατανέμουμε χρήματα για μια πολιτική και μετά να τα διαιρούμε ανάμεσα στα διάφορα μέτρα και ανάμεσα στα κράτη μέλη», παρατήρησε ο εισηγητής Lutz Ribbe, προσθέτοντας ότι «Αγροτική πολιτική σημαίνει πολλά περισσότερα από μια απλή κατανομή χρημάτων».

Η ΕΟΚΕ επισημαίνει ότι το ευρωπαϊκό αγροτικό μοντέλο της βιώσιμης γεωργίας, σχεδιασμένο για να παρέχει ποικίλα και ασφαλή τρόφιμα, προστατεύοντας ταυτόχρονα το τοπίο και τις αγροτικές περιοχές, απειλείται, καθώς υπόκειται στους όρους της αγοράς. «Οι τιμές των τροφίμων δεν αντικατοπτρίζουν τα έξοδα των εργασιών τις οποίες καλούνται να φέρουν σε πέρας οι αγρότες, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία του τοπίου. Ως αποτέλεσμα, η πολυλειτουργική γεωργία για την οποία περηφανεύεται η Ευρώπη μπορεί -εκτός αν αλλάξουν οι συνθήκες- να ωθήσει πολλούς αγρότες στην φτώχεια και εκτός γεωργικού επαγγέλματος».

«Συνεχώς μεγαλώνει το κενό ανάμεσα στην υποκριτική προσήλωση στο ευρωπαϊκό αγροτικό μοντέλο από τη μία και στην πραγματικότητα της ζωής στο χωράφι από την άλλη», δήλωσε ο Lutz Ribbe.

Η ΕΟΚΕ επιμένει ότι πρέπει να σταματήσει ο αγώνας για υψηλότερη παραγωγικότητα με κάθε κόστος. Άλλωστε αυτή είναι η επιθυμία και του μεγαλύτερου μέρους της κοινής γνώμης που έχει κριτική στάση απέναντι στα μεταλλαγμένα τις ορμόνες και τις αυξητικές ουσίες. Ένα έκτο του συνόλου των θέσεων εργασίας στην Ευρώπη συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τη γεωργία, και αν η γεωργική παραγωγή εξαφανιστεί τότε και οι σχετικές θέσεις εργασίας θα εξαφανιστούν επίσης. Κατά συνέπεια, καλεί τους φορείς χάραξης της Ευρωπαϊκής πολιτικής για να διασφαλίσουν ότι η γεωργία θα είναι βιώσιμη και θα παρέχει επαρκές εισόδημα για τους αγρότες, επισημαίνοντας επίσης συγκεκριμένα μέτρα για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Η ΕΟΚΕ σημειώνει ότι παρόλο που η σταθεροποίηση της αγοράς έχει τεθεί ως ένας από τους στόχους της ΚΑΠ στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατάργηση πολλών οργάνων σταθεροποίησης έχει δώσει χώρο στην κερδοσκοπία και την μεταβλητότητα των τιμών. Οι καταναλωτές με τη σειρά τους δεν έχουν ωφεληθεί καθώς οι τιμές δεν έχουν πέσει.

Τα όργανα στήριξης πρέπει να διατηρηθούν και να ενισχυθούν ενόψει των μεταβολών στην αγορά αγροτικών προϊόντων. Η ΕΟΚΕ καλεί την Κομισιόν να αξιοποιήσει τη δύναμή της για να καταστήσει πιο διαφανή την τιμολόγηση και να εξετάσει της πρακτικές των λιανεμπόρων και να ενισχύσει την διαπραγματευτική δύναμη των αγροτών, που έχουν μεταμορφωθεί από «διαμορφωτές τιμών» σε «αποδέκτες τιμών». «Οποιαδήποτε μεταρρύθμιση της ΚΑΠ πρέπει να αποσκοπεί στο να την καταστήσει πιο διαφανή και κατανοητή», τονίζει η ΕΟΚΕ, προσθέτοντας ότι η μελλοντική ΚΑΠ πρέπει να καταργήσει το ισχύον σύστημα που δεν προβλέπει ενιαίο μηχανισμό αγροτικής στήριξης και στο οποίο οι ενισχύσεις διαφέρουν σημαντικά ανάμεσα στα 15 παλιά και τα 12 νέα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η ΕΟΚΕ υποστηρίζει ότι τυχόν μελλοντικές ενισχύσεις πρέπει να συνδέονται αποκλειστικά με την παροχή των υπηρεσιών που απαιτούνται από την διαφύλαξη του ευρωπαϊκού γεωργικού προτύπου, για παράδειγμα υψηλές απαιτήσεις της ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και με αποφάσεις που απαιτούνται για τον καθορισμό των υπηρεσιών που θα είναι επιλέξιμες για τις ενισχύσεις αυτές.

Παράλληλα τονίζει την ανάγκη να στηριχτούν οι αγρότες ώστε να μπορούν να επενδύουν για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις, ενώ πρέπει να αναστραφεί η ζημιά που έχουν υποστεί οι αγροτικές περιοχές από την εντατική γεωργία.

Πηγή:paseges.gr

::european food news:: Ευρωβουλευτές υπέρ αναγραφής της χώρας προέλευσης

ImageΥπέρ της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης στα γαλακτοκομικά προϊόντα τάχθηκε το Ευρωκοι- νοβούλιο, φανερώνοντας ότι το θέμα κάθε άλλο παρά λήξαν μπορεί να θεωρηθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα, τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, ενέκριναν πάνω από 800 τροπολογίες του κανονισμού για τη σήμανση των αγροδιατροφικών προϊόντων, μετά από διαβούλευση 18 μηνών. Οι ευρωβουλευτές ζητούν η σήμανση υποχρεωτικά να περιλαμβάνει τις εξής διατροφικές πληροφορίες που είχε ζητήσει και η εισηγήτρια του κανονισμού, Ρενάτε Ζόμερ: περιεχόμενο σε ενέργεια, σε σάκχαρα, σε λίπη, , σε ζάχαρη και σε αλάτι. Επιπλέον ζητούν στις πληροφορίες που δίνονται στον καταναλωτή να περιληφθούν οι πρωτεϊνες, οι ίνες και τα trans λιπαρά, στοιχεία για τα οποία η Κομισιόν είχε ζητήσει εθελοντική αναγραφή.

Επιπρόσθετα, οι ευρωβουλευτές έθεσαν ξανά στο τραπέζι το ζήτημα της υποχρεωτικής αναγραφής της προέλευσης των τροφίμων. Η Κομισιόν τάσσεται κατά αυτής της γενίκευσης της αναγραφής της χώρας προέλευσης, όπως έχει φανεί και από τη στάση της απέναντι στην ελληνική διάταξη για την προέλευση του γάλακτος.

Σήμερα υποχρεωτική είναι η αναγραφή προέλευσης μόνο για το μοσχάρι, τα ψάρια, τα οπωροκηπευτικά, τα αβγά, το μέλι και το κρασί. Οι ευρωβουλευτές θέλουν η λίστα αυτή να περιλάβει και άλλα προϊόντα όπως πουλερικά, γαλακτοκομικά, ελαιόλαδο και συσκευασμένα προϊόντα με ένα κύριο συστατικό. Επιθυμούν επίσης την αναγραφή στα σύνθετα προϊόντα που περιέχουν κρέας. Ωστόσο οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν κατά της χρήσης χρωματικών κωδικών (πράσινο, κίτρινο, κόκκινο) που αξιολογούν την διατροφική αξία των τροφίμων, προς απογοήτευση των οργανώσεων των καταναλωτών. «Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι καταναλωτές θεωρούν τους χρωματικούς κωδικούς ως το πιο εύκολο και απλό σύστημα για να προσανατολιστεί ο καταναλωτής που επιθυμεί μια υγιεινή διατροφή, σχολίασε η Μονίκ Γκουαγιέν της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών (BEUC). Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κληθεί να αποφασίσει επί του σχεδίου κανονισμού το Μάιο.

Πηγή: agronews.gr

::chef news::Οι σεφ της ανατολικής Μεσογείου μαγειρεύουν για την αγκινάρα Ιρίων



Με νέο πνεύμα οργανώνεται το Φεστιβάλ Αγκινάρας 2010 στις 01 Μαΐου 2010 στα Ίρια Αργολίδας από το Δήμο Ασίνης και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα. Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει σεφ από την Τουρκία και την Κύπρο που μαζί με τους Έλληνες μάγειρες θα τιμήσουν την αγκινάρα Ιρίων μέσα από την παραπάνω εκδήλωση στην οποία η μαζική παρουσία του κοινού θα δώσει μια ξεχωριστή βραδιά.

Όπως είναι φυσικό μέσα από την καινοτόμο αυτή εκδήλωση οι διοργανωτές φιλοδοξούν να αναδείξουν το χαρακτηριστικό τοπικό προϊόν της αγροτικής παραγωγής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο IRIA MARE HOTEL.

Στο επίκεντρο της γιορτής βρίσκεται η μαγειρική τέχνη επαγγελματιών μαγείρων από την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη.

Αφορμή για τον χαρακτήρα της φετινής εκδήλωσης έδωσε η συνεργασία του Δήμου Ασίνης και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα κατά τον σχεδιασμό του τοπικού προγράμματος LEADER της 4ης Προγραμματικής Περιόδου.

Ο Κεντρικός Θεματικός Άξονας Στρατηγικής της αναπτυξιακής προσπάθειας του Τοπικού Προγράμματος LEADER είναι: «Ανατολική Πελοπόννησος - Από την Οικοανάπτυξη στην Καινοτομία».

Η στρατηγική της οικοανάπτυξης, όπως αυτή εφαρμόστηκε στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER+ της 3ης Προγραμματικής Περιόδου, έδωσε συγκεκριμένα ποιοτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των αναπτυξιακών προβλημάτων στην περιοχή.

Η περαιτέρω ενίσχυση των πετυχημένων πρακτικών με την ενσωμάτωση σε αυτές, ως βασικών παραμέτρων, των στοιχείων μεθοδολογικής και τεχνολογικής καινοτομίας, θα δημιουργήσει τη ‘'γέφυρα'' από την οικοανάπτυξη στην καινοτομία την οποία θα επιδιώξει να ‘'διασχίσει'' η περιοχή μέσω του Τοπικού Προγράμματος LEADER της 4ης Προγραμματικής Περιόδου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης επαγγελματίες μάγειρες από την Τουρκία την Κύπρο, οι οποίοι εκπροσωπούν φορείς που είναι μέλη του δικτύου CONSERVATOIRE INTERNATIONAL DES CUISINES MEDITERRANEENNES[1], και φυσικά την Ελλάδα, θα αναδείξουν με την δική τους ικανότητα και εμπειρία την γαστρονομική απόλαυση ενός ιδιαίτερου και γευστικού προϊόντος όπως είναι η αγκινάρα Ιρίων.

Στην εκδήλωση θα λάβουν χώρα πολιτιστικά δρώμενα με την συμμετοχή μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, ενώ θα εκτεθούν και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Το βράδυ της Παρασκευής 30 Απριλίου 2010 σε επιλεγμένα εστιατόρια της περιοχής οι Τούρκοι και οι Κύπριοι μάγειρες μαζί με τους ντόπιους θα μαγειρέψουν τα φαγητά της κεντρικής εκδήλωσης τα οποία θα σερβίρονται μαζί με το μενού των εστιατορίων.

Το πρωί του Σαββάτου 01 Μαΐου στο συνεδριακό χώρο του IRIA MARE HOTEL θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Η διατροφική αξία της αγκινάρας και η συμβολή της στην ταυτότητα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής». Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί σχέδιο δράσης για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μέσα από τη γαστρονομία στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος LEADER της 4ης Προγραμματικής περιόδου ενώ θα γίνει παρουσίαση και θα προβληθεί DVD του αρχαιολογικού μουσείου με θέμα: « Η Αρχαιολογική ιστορία της Αργολίδας».

Το βράδυ του Σαββάτου στο εστιατόριο του IRIA MARE HOTEL θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση που θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική.

Στην εκδήλωση θα υποδεχτούν τους προσκεκλημένους ο Δήμαρχος Ασίνης κ. Παναγιώτης Μπουκούρης και ο Νομάρχης Αργολίδος κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος και θα ακολουθήσει σύντομη διάλεξη για την αγκινάρα στη μεσογειακή κουζίνα. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να σερβιριστούν με τρία πλήρη μενού (τρία πιάτα και γλυκό) για κάθε μια από τις κουζίνες ( ελληνική, τουρκική, κυπριακή) στην τιμή των 12,00 € ανά μενού. Θα επιδιωχθεί σε συνεργασία με την Ένωση Οινοποιών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) να γίνει παρουσίαση των κρασιών της αργολικής γης.


[1] Το Δίκτυο CONSERVATOIRE INTERNATIONAL DES CUISINES MEDITERRANEENNES : Διατήρηση της Μεσογειακής Κουζίνας, αποτελείται από μέλη από όλες τις χώρες της Μεσογείου και έχει σκοπό τη διατήρηση και ανάδειξη της μεσογειακής κουζίνας, ως στοιχείο διαπολιτιστικής επικοινωνίας των λαών της Μεσογείου, αλλά και ως στοιχείο διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος. Μέσω της Πάρνωνα Α.Ε. και του Πελοπόννησος, έχουν πραγματοποιηθεί γαστρονομικά φεστιβάλ στη Νεμέα, στο Λεωνίδιο, στις Καρυές Λακωνίας. Παράλληλα επιχειρηματίες στον τομέα της εστίασης έχουν συμμετάσχει αναδεικνύοντας την Πελοποννησιακή κουζίνα σε γαστρονομικές εκδηλώσεις στη Μάλτα, στη Βαρκελώνη, στην Κύπρο και στη Μασσαλία.

Πηγή: paseges.gr


::food news::ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

http://profile.ak.fbcdn.net/object2/396/23/n272519051012_3241.jpg

Με την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης αποφασίσθηκε όπως:

Να συνεχιστούν οι νομικές ενέργειες σε δεύτερο βαθμό κατά της Δημοτικής απόφασης σχετικά με τα τέλη χρήσης αιγιαλού και κοινοχρήστων χώρων.
Απόρριψη της εισήγησης για την διερεύνηση του Σωματείου και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, λόγω ασυνάφειας των κατηγοριών.
Απόρριψη από τους καταστηματάρχες του παραλιακού άξονα του Τοπικού Διαμερίσματος της Περαίας την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για την προσφορά από τους καταστηματάρχες μέρους του προκηπίου τους για την διέλευση οχημάτων.
Μετά από κοινές συμφωνίες που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Σωματείου με εταιρίες απόσυρσης καμένων λαδιών (250€ ο τόνος με άμεση πληρωμή μετρητών) - απολύμανσης και μυοκτονίας (100€ ετησίως)– είσπραξης δικαιωμάτων μουσικών ΕΡΑΤΩ-GRAMMO-ΑΠΟΛΛΩΝ (50% έκπτωση)να τύχουν τα ενεργά μέλη και τα ενημερωμένα ταμιακά για το 2010.
Θα ακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες (ΑΕΠΙ κλπ) προς όφελος όλων των μελών.
Αναπροσαρμογή της ετήσιας συνδρομής από 20€ σε 30€.
Την τήρηση των κανόνων λειτουργίας των επιχειρήσεων σε υψηλό βαθμό(ποιότητα-καθαριότητα-τιμές-συμπεριφορά) λόγω των δύσκολων οικονομικών καταστάσεων που επικρατούν.

::food news::Δέσμευση , απόρριψη και καταστροφή ακατάλληλων προϊόντων.

    Μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης (RASFF), την Παρασκευή 19 Μαρτίου, για ανίχνευση υπολειμμάτων του φυτοπροστατευτικού προϊόντος ethephon πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια σε μικρούς ανανάδες, προέλευσης Μαυρικίου, στην ....... αγορά της Γερμανίας, οι υπηρεσίες του Υπουργείου προχώρησαν την ίδια ημέρα στον εντοπισμό φορτίων ανανά προέλευσης Μαυρικίου, στη δέσμευση και στον δειγματοληπτικό έλεγχό τους. Επίσης δόθηκε εντολή διερεύνησης της αγοράς, εντοπισμού, δέσμευσης και καταστροφής φορτίου κολοκυθιών συνολικού βάρους 2.870 κιλών, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας της ανίχνευσης υπολειμμάτων του φυτοπροστατευτικού προϊόντος oxamyl πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια. Παράλληλα, απαγορεύτηκε η εισαγωγή κολοκυθιών ίδιας προέλευσης εάν δεν προηγηθεί έλεγχος υπολειμμάτων.

    Απαγορεύτηκε επίσης η εισαγωγή φορτίου αραχίδας με κέλυφος, συνολικού βάρους 18.000 κιλών, προέλευσης Κίνας, εξαιτίας της ανίχνευσης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια και η εισαγωγή φορτίου σπόρων πεπονιού, συνολικού βάρους 100 κιλών, προέλευσης Νιγηρίας, εξαιτίας ανίχνευσης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

    Πηγή: agroschannel.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr