http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

wine news:: Οινική επανάσταση στη Θεσσαλία

Σήμερα στην Κεντρική Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλία και στη Φθιώτιδα, σημειώνεται μία οινική επανάσταση επισημαίνεται στη στήλη «wine» του «BHMAMEN», αφού το προσκήνιο του ελληνικού αμπελώνα μεταμορφώνεται και αξιοποιείται.

Οινική επανάσταση στη Θεσσαλία Στην περιοχή της Θεσσαλίας υπήρχαν ενδιαφέρουσες ονομασίες προέλευσης, ελληνικές ποικιλίες με δυνατότητα αξιοποίησης και γη για πολλά υποσχόμενη.

Σ’ αυτή τη γη επένδυσαν μερικοί οινοποιοί στη Θεσσαλία διαμορφώνοντας την επόμενη φάση του ελληνικού κρασιού.

Στα νέα αστέρια των ελληνικών αμπελώνων η στήλη περιλαμβάνει τα κρασιά των Θανάση Ντούγκου (Ιτέα τεμπών), Καρυπίδη (Βούναινα), Κτήμα Κατσαρού (Κρανιά Ολύμπου), Ζαφειράκης (Τύρβανος), Λιάπης (Ραψάνη) και Αδελφών Τσιλιλί (Θεόπετρα Τρικάλων).

Θεσσαλοί με στοχευμένα και σπουδαία κρασιά, ανταγωνιστικά, με διεθνές κύρος και στόφα αναγνωρίσιμη.


kosmoslarissa.gr

Τρώμε ψέματα!!!






takefoodforthought.blogspot.com

::foodsafety news::Η Ασφάλεια Τροφίμων στην ΕΕ και η πρόσφατη ηφαιστιακή έκρηξη στην Ισλανδία!

iceland.jpgΤο ερώτημα εαν η ηφαιστιακή σκόνη θα επηρεάσει την πρωτογενή παραγωγή της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης παραμένει αναπάντητο. Όσο περιμένετε την απάντηση από τις ευρωπαικές και εθνικές αρχές ασφάλειας τροφίμων διαβάστε λίγα παραπάνω πράγματα στο blog του Στέφανου Καρουζάκη http://takefoodforthought.blogspot.com/2010/04/eyjafjallajokull.html .
foodsafety.pblogs.gr

Μελέτη για τις στρατηγικές ενίσχυσης των εξαγωγών από τον ΣΕΒΕ


Τις στρατηγικές ενίσχυσης εξαγωγών σε 21 χώρες κατέγραψε μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, βάσει στοιχείων των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των κατά τόπους πρεσβειών. Στόχος της προσπάθειας, είναι να δοθεί έμπνευση από εφαρμοσμένες στρατηγικές και στην Ελλάδα, ενώ σχετικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 14/5.

Στην Αυστρία, η στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρηματιών ξεκινάει από τα θρανία: καλύπτεται μέχρι 75% των εξόδων συμμετοχής των στελεχών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) σε εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης, χρηματοδοτείται έως και το 50% των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους συνεργάτες των θυγατρικών, που έχουν ιδρύσει στο εξωτερικό οι αυστριακές επιχειρήσεις.

Στη Γερμανία, επιδιώκουν να βάλουν στο παιχνίδι των εξαγωγών κι αυτούς που είναι εκτός. Έτσι, ενισχύουν οικονομικά τις ΜΜΕ χωρίς εμπειρία εξαγωγών, ώστε να την αποκτήσουν.

Στην Ολλανδία πάλι, καθοδηγούνται βήμα-βήμα όσες επιχειρήσεις διαθέτουν ελάχιστη ή καθόλου εξαγωγική εμπειρία, για να ξεκλειδώσουν νέες αγορές. Μάλιστα, διαβλέποντας τις προοπτικές των αχανών αγορών Κίνας-Ινδίας, η χώρα εφαρμόζει ειδικό κυβερνητικό πρόγραμμα επιχορήγησης για τις ολλανδικές επιχειρήσεις, που αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν εκεί.

Στη Γαλλία έχουν το δικό τους "ταμείο" στήριξης για σχέδια διεθνούς ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Ποσόν 20.000- 80.000 ευρώ ανά ΜΜΕ παρέχεται για μια εξαετία, χωρίς απαίτηση για υποθήκες, προσωπικές εγγυήσεις και τραπεζικό δανεισμό.

Στην Ιταλία βάζουν "το χέρι βαθιά στην τσέπη", χρηματοδοτώντας -μεταξύ άλλων- μέχρι και το 90% της δαπάνης για ίδια συμμετοχή (μέχρι 51%) των ιταλικών επιχειρήσεων στο μετοχικό κεφάλαιο μικτών εταιριών εκτός ΕΕ.

Οι παραπάνω στρατηγικές ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, μεταξύ πολλών άλλων, εφαρμόζονται σήμερα σε διάφορες χώρες διεθνώς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υπουργεία Οικονομίας βρίσκονται στο τιμόνι του σχεδιασμού, σε συνεργασία με επιμελητήρια ή φορείς.

Μεταξύ των προγραμμάτων που τρέχουν, περιλαμβάνονται τα εξής:


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: "Go International" με ...προπονητή!
Στη Γερμανία, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συνεργάζονται, ώστε η διεθνοποίηση περισσότερων επιχειρήσεων να μην αφήνεται στην τύχη. Το επιμελητήριο της Βαυαρίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Εξωστρέφειας και το υπουργείο Οικονομίας, δημιούργησαν το πρόγραμμα "Go International", δεκαετούς διάρκειας, με μέγιστο χρόνο συμμετοχής κάθε επιχείρησης τη διετία. Το πρόγραμμα προσφέρει οικονομική ενίσχυση σε ΜΜΕ που δεν διαθέτουν εμπειρία εξαγωγών, ώστε να την αποκτήσουν, επιδοτώντας το 25% των επιλέξιμων δαπανών έως 10.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δίνει στις επιχειρήσεις τα οικονομικά "καύσιμα" για να εξετάσουν τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις, προγράμματα μάρκετινγκ και ειδικά web-site, να κάνουν έρευνες για να διαπιστώσουν ποιες είναι οι προϋποθέσεις εξωστρέφειας και αν τις πληρούν, να συνεργαστούν με ειδικό σύμβουλο, αλλά και να πιστοποιήσουν προϊόντα.

Για να συμμετάσχει μια επιχείρηση, αποκτά ...προπονητή ("coach"), δηλαδή τον ειδικό για τον κλάδο της εταιρίας σύμβουλο, που τον επιλέγει το Επιμελητήριο της Βαυαρίας. Ο "προπονητής" αναλαμβάνει να μελετήσει αν η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις για να μπει στο πρόγραμμα και προτείνει μέτρα και δράσεις. Ο ίδιος θα συντάξει ακολούθως μελέτη ανάπτυξης εξωστρέφειας, που υποβάλλεται στο Κέντρο Εξωστρέφειας. Ακολουθεί η επιλογή και έγκριση της επιχορήγησης των επιχειρήσεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα δεσμευτούν να λάβουν μέτρα (πχ, διατήρηση του συμβούλου επί διετία ή κατασκευή ξενόγλωσσου site).


ΓΑΛΛΙΑ: Δάνεια χωρίς υποθήκες και τραπεζικό δανεισμό
Στη Γαλλία, οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται απαραιτήτως να υποθηκεύσουν περιουσιακά στοιχεία ή να χτυπήσουν πόρτες τραπεζών για να σχεδιάσουν την πορεία ενίσχυσης της εξωστρέφειάς τους. Δαπάνες συμμετοχής σε εκθέσεις, επικοινωνίας, αύξησης κεφαλαίων κίνησης για τις ανάγκες των σχεδίων διεθνούς ανάπτυξης, χρηματοδοτούνται αρκετά "γενναία". Ποσόν 20.000-80.000 ευρώ/επιχείρηση διατίθεται για έξι χρόνια, με περίοδο χάριτος ενός έτους, χωρίς ανάγκη για υποθήκες, προσωπικές εγγυήσεις και τραπεζικό δανεισμό.

Άλλα διαθέσιμα εργαλεία είναι το Συμβούλιο Διεθνούς Ανάπτυξης (χρηματοδοτεί επενδύσεις ίδρυσης, ανάπτυξης και δραστηριότητας θυγατρικών εταιριών στο εξωτερικό) και το Συμμετοχικό Αναπτυξιακό Συμβόλαιο, για τις ΜΜΕ που έχουν ανάγκη ενίσχυσης κεφαλαιακής βάσης, για υλοποιήσουν εξαγωγικά σχέδια.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ειδικά προγράμματα για ...αρχάριους


Στην Ολλανδία, η υπόθεση "εξαγωγές" προωθείται μέσα από γεωγραφικώς στοχευμένα προγράμματα, αλλά και από ειδικό πρόγραμμα στήριξης των "αρχάριων" εξαγωγέων. Ο κανονισμός στήριξης "Prepare2Start" στηρίζει ΜΜΕ με ελάχιστη ή καθόλου εξαγωγική εμπειρία, για την επέκτασή τους σε νέες αγορές, δίνοντας συμβουλές και καθοδήγηση για το επιχειρηματικό τους σχέδιο, αλλά και συνδράμοντας στο κόστος μέρους των ενεργειών του.

Στην τόνωση των διεπιχειρησιακών (business-to-business) συναλλαγών στις αγορές Αφρικής, Ασίας, Λ.Αμερικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στοχεύει το πρόγραμμα PSI, με επιδότηση που κυμαίνεται στο 50%-60% αναλόγως χώρας-στόχου.

Το "Package4Growth" κοιτάζει προς Ασία. Πρόκειται για κυβερνητικό πρόγραμμα επιχορήγησης για τις ολλανδικές επιχειρήσεις, που αποφασίζουν να εξάγουν ή να επενδύσουν σε Κίνα και Ινδία. Αλλο πρόγραμμα είναι το "Development Cooperation Matchmaking Facility": φέρνει ολλανδικές επιχειρήσεις σε επαφή με αντίστοιχες εταιρίες αναπτυσσόμενων χωρών. Εάν υπάρξει ενδιαφέρον, η ξένη επιχείρηση μπορεί με 5.000 ευρώ να προσλάβει Ολλανδό σύμβουλο, που θα αναλάβει να "μορφοποιήσει" τη συνεργασία!


ΙΤΑΛΙΑ: Μικτές επιχειρήσεις εκτός ΕΕ με "γενναία" χρηματοδότηση
Στην Ιταλία, το πρόγραμμα χρηματοδότησης της εξωστρέφειας "ποντάρει" στις μικτές εταιρίες. Στην περίπτωση της συμμετοχής ιταλικών επιχειρήσεων σε μικτές εταιρίες χωρών εκτός ΕΕ χρηματοδοτείται μέχρι και 90% του προβλεπόμενου ποσοστού συμμετοχής (ίδια συμμετοχή μέχρι 51% στο κεφάλαιο της μικτής επιχείρησης). Για την ίδρυση ιταλικών μικτών εταιριών σε αναπτυσσόμενες χώρες, χρηματοδοτείται μέχρι 70% της συμμετοχής της ιταλικής επιχείρησης για ποσό μέχρι 5 εκατ. ευρώ και 50% για δαπάνη άνω των 5 εκατ. Παράλληλα, χρηματοδοτούνται μελέτες σκοπιμότητας εξαγωγών και πωλήσεων σε χώρες εκτός ΕΕ, αλλά και έξοδα συμμετοχής σε διεθνείς μειοδοτικούς διαγωνισμούς (για χώρες εκτός ΕΕ).


ΑΥΣΤΡΙΑ: Εκπαιδεύοντας τον εξαγωγέα
Ο δρόμος προς την ενίσχυση της εξωστρέφειας περνάει πρωτίστως από την εκπαίδευση. Αυτό φαίνεται ότι πιστεύουν στην Αυστρία. Έτσι, παρέχουν στήριξη για βασική εκπαίδευση σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού εξαγωγών, διενέργειας πληρωμών και ενισχύσεων νομικού πλαισίου εξαγωγικής και επενδυτικής δραστηριοποίησης. Καλύπτουν τα έξοδα συμμετοχής στην εκπαίδευση σε ποσοστό έως 75% για στελέχη ΜΜΕ και χρηματοδοτούν μέχρι το 50% του κόστους παρακολούθησης επιστημονικών συνεδρίων από επιχειρηματίες!

Οργανώνουν επισκέψεις Αυστριακών επιχειρηματιών σε διεθνή κέντρα έρευνας και τεχνολογίας και χρηματοδοτούν έως το 50% προγραμμάτων εκπαίδευσης για συνεργάτες θυγατρικών, που έχουν ιδρύσει στο εξωτερικό οι Αυστριακές επιχειρήσεις (με οροφή 10.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ανά συνεργάτη).

paseges.gr

::tomato news:: Τι θα ισχύσει για την βιομηχανική ντομάτα.

http://agroschannel.com/images/stories/domata/domata3.jpg
Λεπτομέρειες για τις συμβάσεις των παραγωγών ντομάτας προς μεταποίηση με τις βιομηχανίες , για το 2010, παρέχει με σχετική εγκύκλιό του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Η εγκύκλιος του..... γενικού γραμματέα, κ. Κανελλόπουλου

ΘΕΜΑ: «Συνδεδεμένη ενίσχυση στον τομέα της τομάτας που παραδίδεται για μεταποίηση».

Αναφορικά με το θέμα και ενόψει έκδοσης τροποποιητικής απόφασης της ΚΥΑ αριθμ. 278486/05.03.2008 (ΦΕΚ 367/Β 705.03.2008), σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Στο πλαίσιο των εθνικών μας επιλογών σε εφαρμογή του άρθρου 51 και 66 του ΚΑΝ (ΕΚ) 73/2009, η συνδεδεμένη ενίσχυση για τις τομάτες που παραδίδονται για μεταποίηση από 01.01.2011 θα ενταχθεί στο καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης.

2. Ειδικά για το τρέχον έτος 2010 και όσον αφορά τις συμβάσεις μεταποίησης:

α) Επιτρέπεται η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης για αύξηση των προς παράδοση ποσοτήτων από τα δηλωμένα αγροτεμάχια και μέχρι 20% κατ' ανώτατο όριο της αρχικά συμφωνηθείσας ποσότητας.

Η συμπληρωματική σύμβαση μεταποίησης θα υπογράφεται το αργότερο μέχρι 15 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους.

β) Στη συνημμένη κατάσταση που αναφέρεται στην παρ. 2 του άρθρου 4 της εν λόγω ΚΥΑ και όσον αφορά τη δηλούμενη έκταση, θα πρέπει να αναγράφεται και ο 13ψήφιος κωδικός αριθμός κάθε αγροτεμαχίου.

γ) Καθιερώνεται ενιαίος τύπος σύμβασης μεταποίησης αρχικής και συμπληρωματικής που περιλαμβάνει κατ' ελάχιστο τους όρους που αναφέρονται στα συνημμένα παραρτήματα Ι και II.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί κατά την θεώρηση της σύμβασης να ελέγχεται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης/Γεωργίας των Ν. Α. ότι συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον οι αναφερόμενοι όροι στα εν λόγω υποδείγματα.

3. Για την εξασφάλιση της πληρωμής της αξίας της πρώτης ύλης που θα παραδώσουν οι γεωργοί για μεταποίηση το έτος 2010, προβλέπονται οι

παρακάτω ρυθμίσεις:

α) οι εγκεκριμένοι μεταποιητές οφείλουν να εκδώσουν εγγυητική επιστολή τράπεζας ποσού που αντιστοιχεί κατ' εκτίμηση στην αξία της παραδοτέας πρώτης ύλης, που έχει συμφωνηθεί στην σύμβαση μεταποίησης.

Στην περίπτωση σύναψης συμπληρωματικής σύμβασης μεταποίησης απαιτείται έκδοση συμπληρωματικής εγγυητικής επιστολής τράπεζας για το ποσό που αντιστοιχεί στην επιπλέον ποσότητα που θα παραδοθεί για μεταποίηση.

Οι εν λόγω εγγυητικές επιστολές παραδίδονται στην αντισυμβαλλόμενη Ο.Π. το αργότερο εντός 15 ημερών από την υπογραφή των ως άνω αναφερόμενων συμβάσεων και επικυρωμένα αντίγραφα τους, αποστέλλονται στην Δ/νση ΜΤ.&Π.Ε. του ΥΠ.Α.Α.&Τ. και στις Δ/νσεις Α.Α των οικείων Ν.Α. από την Ο.Π.

β) σε περίπτωση που οι εν λόγω εγγυητικές επιστολές δεν παραδοθούν εντός της ως άνω καθορισμένης προθεσμίας, η σύμβαση ή και η συμπληρωματική σύμβαση μεταποίησης λύονται αυτοδίκαια.

Τα έξοδα έκδοσης των ως άνω εγγυητικών επιστολών βαρύνουν τον μεταποιητή.

Η Ο.Π. οφείλει να προβαίνει αντίστοιχα σε μερική ή ολική αποδέσμευση της εγγυητικής επιστολής ανάλογα με την πορεία καταβολής των προκαταβολών ή και των τυχόν εξοφλήσεων των παραδοθεισών παρτίδων πρώτης ύλης.

Η εγγυητική επιστολή εκπίπτει υπέρ της Ο.Π. σε πρώτη ζήτηση αυτής στην περίπτωση που δεν θα τηρηθεί η προθεσμία εξόφλησης της αξίας της πρώτης ύλης, που είναι η 31.01.2011.

γ) Εξαιρούνται της υποχρέωσης έκδοσης των ως άνω εγγυητικών επιστολών οι μεταποιητές που εξόφλησαν ολοσχερώς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για την αξία της πρώτης ύλης που παρέλαβαν το έτος 2009, μέχρι και την 31.03.2010.

Μεταποιητική μονάδα που αιτάται για πρώτη φορά την συμμετοχή της στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης δεν εμπίπτει στην παρούσα εξαίρεση.

4. Σας επισημαίνουμε ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 13 του ΚΑΝ (ΕΚ) 1122/2009, οι συμβάσεις μεταποίησης δύναται να κατατεθούν από τον γεωργό και μετά την 15η Μαΐου 2010 (προθεσμία υποβολής ενιαίας αίτησης), αλλά σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία της πρώτης παράδοσης α' ύλης για μεταποίηση όπως αυτή έχει καθοριστεί στη σύμβαση μεταποίησης. Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των αρμοδίων Υπηρεσιών σας καθώς και των ενδιαφερόμενων Οργανώσεων Παραγωγών και μεταποιητών που δραστηριοποιούνται στις περιοχές ευθύνης σας για τις νέες ρυθμίσεις και προκειμένου τα ενδιαφερόμενα μέρη να προβούν σε σύναψη συμβάσεων μεταποίησης σύμφωνα με τα προαναφερθέντα.

agroschannel.com

::f&b news::O Christopher Delalonde Sommelier της χρονιάς

Ο Master Sommelier Cristopher Delalonde, ονομάστηκε Sommelier της χρονιάς μετά από ένα νευρικό τελικό στο Λονδίνο, την περασμένη Τετάρτη.
Ο Delalonde ( στο κέντρο της φωτογραφίας με τον Victor Lanson της εισαγωγικής First Drinks και τον Christian Holthausen της Piper Heidsieck)πρώην συνεργάτης του εστιατορίου του Λονδίνου The Square και τώρα μέρος της υπηρεσίας Sommelier εκατομμυριούχων της Sarment Wines, βούρκωσε την ώρα που δεχόταν το βραβείο του στο Westbury Hotel.
O 36χρονος έφτασε και πέρυσι στο τελικό, μαζί με όσους αντέξαν τον εξουθενωτικό διαγωνισμό, και επέστρεψε φέτος για να κερδίσει τον τίτλο.
Τον διαγωνισμό που οργανώνει η Ακαδημία Τροφίμων και Κρασιού και σπονσάρεται από τη σαμπάνια Piper Heidsieck, αποτελείται από μία σειρά περιφερειακών διαγωνισμών από τους οποίους βγαίνουν 15 ημιφιναλίστ.
Μετά από γραπτές απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με κάθε πτυχή του κρασιού, μπύρας και οινοπνευματωδών ποτών από κάθε περιοχή του κόσμου, τρεις ημιφιναλίστ αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν μία σειρά από υποχρεώσεις μπροστά σ΄ένα ακροατήριο από δεκάδες συναδέλφους. Η τελευταία διαδικασία ήταν, να γεμίσουν 16 ποτήρια σαμπάνιας από μία φιάλη σαμπάνιας magnum(1,5lt.) ακριβώς στο ίδιο επίπεδο, χωρίς να επιστρέψει για συμπλήρωμα σε κανένα ποτήρι και αφήνοντας το μπουκάλι άδειο.
Ο Delalonde ήταν ο άξιος νικητής,στη δεύτερη θέση ήταν ο Yohann Jousselin του the Vineyard στο Stockcross και στη τρίτη θέση ο Clement Robert του Summer Lodge Hotel στο Evershot.
Ο διαγωνισμός, στο 31ο έτος του, είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως ένας από τους δυσκολότερους και πιο έγκυρους.

krasiagr.blogspot.com

::super market news::ΑΒ: Αύξηση 9,1% στις πωλήσεις το τρίμηνο 2010

http://www.euro2day.gr/dm_pictures/ab_vasilopoulos180-01_53299_26331I.jpg
Αύξηση 9,1% στις πωλήσεις και 828 νέες θέσεις εργασίας παρουσίασε το α' τρίμηνο του 2010 ο όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος. Στόχος για το 2010 η επιτάχυνση της ανάπτυξής του με την προσθήκη 10 - 15 νέων καταστημάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζοντας την εμπορική πολιτική που ασκεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα των τιμών, ενισχύει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα με την περαιτέρω βελτίωση της σχέσης ποιότητας και τιμής των προϊόντων της και ως συνέπεια παραπάνω από 3.500 προϊόντα πουλιούνται σε τιμή κάτω του ενός ευρώ. Διευρύνει συνεχώς την ποικιλία της εφαρμόζοντας το πολυεπίπεδο τιμών σε όλες τις κατηγορίες, αφήνοντας την τελική επιλογή στον πελάτη.

Επιπλέον σε μία περίοδο σημαντικής οικονομικής επιβράδυνσης, ο Όμιλος συνέχισε να επενδύει και να αυξάνει το προσωπικό του ενώ παράλληλα συνέχισε να αυξάνει την κερδοφορία του. Ο Όμιλος αύξησε το απασχολούμενο προσωπικό από 8.829 στο 1ο τρίμηνο του 2009 σε 9.657 στο 1ο τρίμηνο του 2010.

Το δίκτυό του Ομίλου ενισχύεται με ανοίγματα νέων καταστημάτων, ανακαινίσεις υπαρχόντων καθώς και με την πρόσφατη εξαγορά της "Κορυφής" στη Θράκη, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση της στη Β. Ελλάδα και καλύπτοντας ανάγκες εφοδιασμού της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.

euro2day.gr

Αγωγή κατά του Gordon Ramsay από την Wineberry America LLC

Ένας αμερικανός έμπορος κρασιών προχώρησε σε αγωγή κατά του διάσημου σεφ Γκόρντον Ράμσι που εκτός από τις διάσημες συνταγές και τις σάλτσες του είναι εξίσου διάσημος για την αθυροστομία του και για το επικριτικό του ύφος.
Η εταιρία εμπορίας κρασιών Wineberry America LLC κατηγορεί τον Ράμσι, την εταιρία εστίασης στην οποία διαθέτει κεφάλαια και το εστιατόριο The London NYC ιδιοκτησίας του διάσημου σεφ και άλλους που εμπλέκονται, ότι δεν πλήρωσαν για
κρασιά αξίας 40.900 δολαρίων που είχαν παραγγείλει και η οινοποιία τούς παρέδωσε εγκαίρως.
Η εταιρία εμπορίας κρασιών, μια από τις γνωστότερες στο χώρο που δραστηριοποιείται όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά στη Γαλλία και στην Κίνα, αναφέρει στην αγωγή της ότι από τον Ιούλιο του 2007 έως το Νοέμβριο του 2009 παρέδιδε κατά τακτά διαστήματα κρασιά στα καταστήματα του Ράμσι.
Κάποια στιγμή όμως ο σταρ του διάσημου τηλεοπτικού προγράμματος "Εφιάλτης στην Κουζίνα", που έχει ανοίξει εστιατόρια σε ορισμένα από τα κοσμικότερα μέρη του κόσμου όπως το Γκλάριτζες στο Λονδίνο και στο περίφημο ξενοδοχείο Hilton Creek στο Ντουμπάι, σταμάτησε να πληρώνει τις υποχρεώσεις απέναντι στην εταιρία.
Στελέχη των επιχειρήσεων του Ράμσι στη Νέα Υόρκη καθώς και της εταιρίας κρασιών που κατέθεσε την αγωγή δεν σχολίασαν το γεγονός.
Στην τηλεοπτική εκπομπή "Εφιάλτης στην Κουζίνα" ο Ράμσι πιέζει τους σεφ διαφόρων εστιατορίων να αποδώσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους χρησιμοποιώντας συχνά πολύ σκληρή γλώσσα, ενίοτε και χυδαία, και σε ένα εργασιακό περιβάλλον με εξαιρετικά τεταμένη ατμόσφαιρα.

krasiagr.blogspot.com

ΓΕΣΑΣΕ: Η αισχροκέρδεια και τα καρτέλ αντιμετωπίζονται χωρίς επιπλέον πόρους .

http://agroschannel.com/images/stories/simata/GESASE.jpg
Δεν χρειάζονται δημόσιοι πόροι για να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και καρτελοποίησης της αγοράς τροφίμων , πολιτική βούληση χρειάζεται επισημαίνει η ΓΕΣΑΣΕ εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στους...... απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και των συνταξιούχων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης επισημαίνει η Τριτοβάθμια αγροτοσυνδικαλιστική οργάνωση είναι μεγάλες και τυχόν αποτυχία της θα κριθεί δίχως ελαφρυντικά από τους πολίτες . Το Δελτίο:

Η ΓΕΣΑΣΕ , εκφράζοντας τα αισθήματα των ελλήνων αγροτών , δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και των συνταξιούχων.

Παράλληλα , με αφορμή την βαθιά κρίση που περνά η χώρα και που , όπως όλα δείχνουν , θα οδηγήσει σε φτώχεια και ανεργία μεγάλο μέρος του πληθυσμού , επισημαίνει τα εξής :

  • Πρώτον , καλεί τους έλληνες αγρότες , παρά τα μεγάλα προβλήματα που επίσης αντιμετωπίζουν , να συνεχίσουν να παράγουν ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα διαθέτοντάς τα στους καταναλωτές και τις αγορές του εξωτερικού. Είναι ανάγκη πλέον και οι καταναλωτές να επιλέγουν ελληνικά προϊόντα , γυρίζοντας την πλάτη σε ομοειδή εισαγόμενα.

  • Δεύτερον , καλεί τις αρχές (κυβέρνηση , κόμματα , δικαιοσύνη) να ανταποκριθούν στο παλλαϊκό αίτημα για δικαιοσύνη και τιμωρία όσων οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Και δικαιοσύνη σημαίνει απόδοση ευθυνών για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις. Οι περιπτώσεις λεηλασίας του δημοσίου πλούτου είναι πολλές και καμία δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Από τις κορυφαίες , όπως η κλοπή με τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων, τα «Βατοπέδια» η κατασπατάληση και διασπάθιση αναπτυξιακών πόρων, μέχρι τις απαράδεκτες για ένα δημοκρατικό καθεστώς πολυδάπανες «βιομηχανίες προπαγάνδας» που στήθηκαν στα υπουργεία τα τελευταία χρόνια για την εξαπάτηση των πολιτών. Η περίπτωση δεν είναι μοναδική , αλλά ενδεικτική της εγκληματικής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος που προοριζόταν για αναπτυξιακούς σκοπούς.

  • Τρίτον , καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα επιτρέψουν στη χώρα να μη βυθιστεί στην ύφεση για χρόνια , συντρίβοντας τα σχέδια και τα όνειρα των ελλήνων. Για παράδειγμα , δεν χρειάζονται δημόσιοι πόροι για να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και καρτελοποίησης της αγοράς τροφίμων . Πολιτική βούληση χρειάζεται. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και τυχόν αποτυχία της θα κριθεί δίχως ελαφρυντικά από τους πολίτες .

agroschannel.com

::food news:: Τροχιά ανάπτυξης για τα ρουμανικά τρόφιμα.

http://www.agronews.gr/images/stories/proionta/trofima-polla.jpg
Ανάπτυξη 8,2% αναμένεται στον τομέα των τροφίμων και των ποτών της ρουμανικής οικονομίας μέχρι το 2014, σε σύγκριση με το μέγεθος της αγοράς το 2009.

Η οικονομική αποτίμηση του αναφερόμενου οικονομικού κλάδου αναμένεται να αυξηθεί στα 20,61 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανάλυση των δυνατοτήτων για 15 χώρες της περιοχής, την οποία πραγματοποίησε η "Business Monitor International" (BMI).
Οι εξελίξεις στον τομέα των τροφίμων και των ποτών κατά την προηγούμενη χρονιά, επηρεάστηκαν από τις σοβαρές συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

agronews.gr

::foodsafety news::Εξ αποστάσεως εκπαίδευση HACCP, ISO22000 και ISO9001:2008 με την εγγύηση του ΕΚΠΑ

Οι αιτήσεις για εγγραφές στον νέο κύκλο του προγράμματος Ασφάλεια και Ποιότητα τροφίμων ISO22000:2005 και ISO9001:2008 έχουν αρχίσει και ISO22000_and_ISO9001.jpgολοκληρώνονται τέλος Μαίου 2010. Το πρόγραμμα εντάσσεται στα εξ αποστάσεως (distance training) προγράμματα εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Χημικού Τμήματος του ΕΚΠΑ Γιάννης Ζαμπετάκης. Συνεργάτες του οι Δημήτρης Βέργας και Νίκος Γδοντέλης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Υπεύθυνους ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, επιθεωρητές αντίστοιχων συστημάτων, πτυχιούχους με προσανατολισμό την ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων και επαγγελματίες στον χώρο των τροφίμων που επιθυμούν να συστηματικοποιησουν την γνώση τους και να αποκτήσουν τεκμηρίωση αυτής. Ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα στο: http://elearn.elke.uoa.gr/elearn/show_programs.php?catID=all&prID=79 Κατεβάστε τον οδηγό σπουδών . Δείτε υπόδειγμα πιστοποιητικού επιτυχούς ολοκλήρωσης: http://elearn.elke.uoa.gr/elearn/images/pist_type_epimorfosis.gif

foodsafety.pblogs.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr