http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Έκπτωση 10% της Omicron Systems για τους αναγνώστες του "F&B-Gr".


Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα συστήματα διαχείρισης ποιότητας & περιβάλλοντος (ISO 9001 & ISO 14001), το οποίο αναπτύχθηκε για να εξυπηρετήσει και το πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας (και το οποίο έχει ιδιαίτερα χαμηλή τιμή), παρέχει η  Omicron Systems στους αναγνώστες μας μια επιπλέον έκπτωση 10%, αρκεί στη σελίδα παραγγελίας του προγράμματος, να γράψετε «F&B-Gr Group» στα Σχόλια-Παρατηρήσεις.
 
Εντός καλοκαιριού αυτό το πρόγραμμα θα υποστηρίζεται εκτός των άλλων και On Line από μια ειδική δικτυακή πλατφόρμα.
 
Η ιστοσελίδα του προγράμματος αυτού βρίσκεται στη διεύθυνση:  

::Στο ράφι:: Άδολο Ούζο

Χθες βρεθήκαμε στην παρουσίαση του καινούριου premium ούζου Άδολο της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, που έγινε στο Shark.
To Άδολο είναι προϊόν τριπλής απόσταξης της "καρδιάς" του Ούζου Πλωμαρίου που αποστάζεται για 13 ώρες σε χειροποίητο χάλκινο άμβυκα του 1911 και αποτελεί την "καρδιά της καρδιάς" του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.
Το Άδολο έχει όψη διαυγή, κρυστάλλινη με πυκνά,

έντονα δάκρυα. Μύτη καθαρή, με αρώματα μέτριας αρωματικής έντασης, γλυκάνισου, φινόκιου, χαμομηλιού και γλυκών μπαχαρικών. Στόμα ημίξηρο(10γρ/λίτρο), ισορροπημένο αλκοόλ(42%), απαλής έντασης αρώματα γλυκάνισου, μαστίχας, φυτικών και γλυκών μπαχαρικών, ελαιώδη υφή

::wine news:: Δύσκολοι καιροί για το κρασί.

agroschannel.com

::food news:: Συγκέντρωση τυροκόμων για το τυρόγαλο

 

Με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Καλαβρύτων, ιδρυτικού μέλους της οργάνωσης οικολογικής διαχείρισης της φέτας Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ και δια του προέδρου της κ. Π.Σατολιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συγκέντρωση των τυροκομικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν η πλειονότητα των τυροκομικών επιχειρήσεων της περιοχής Αχαΐας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αργολίδας, &  Κορινθίας, όπου αντηλλάγησαν απόψεις γενικότερα για τον κλάδο της τυροκομίας και το μέλλον του εθνικού μας προϊόντος «φέτα ΠΟΠ».
Συζητήθηκαν ειδικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου αλλά και «καυτά» προβλήματα, όπως αυτό της αξιοποίησης του τυρογάλακτος.  Στη συγκέντρωση συμμετείχαν

::olive oil news:: Μέτρα για ελιές και ελαιόλαδο ζητεί η Copa-Cogeca

http://www.agronews.gr/images/stories/proionta/elaiolado3.jpg


Επείγοντα μέτρα για να βελτιωθεί η δύσκολη κατάσταση της αγοράς ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς ζητεί η Copa-Cogeca.
Ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Πέκα Πεσονεν, παρατηρεί: «Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε η αγορά να ισορροπήσει ξανά και να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις όπως η κρίση την οποία περνάει ο κλάδος σήμερα. Όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους της αγροτικής παραγωγής, οι παραγωγοί ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών υποφέρουν σκληρά, με τις τιμές παραγωγού να έχουν σημειώσει πτώση μέχρι και 15,2% το 2009 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την άνιση κατανομή της δύναμης στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων έχουν επιπτώσεις στη βιωσιμότητα του κλάδου σε πολλές περιοχές της Ευρώπης. Όσο για τις επενδύσεις που έχουν γίνει για τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, αυτές δεν ανταμείβονται επαρκώς από την αγορά.»
Ως πρώτο βήμα για τη βελτίωση της κατάστασης, η  Copa-Cogeca ζητεί

::food news:: Εκτιμήσεις για αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης κρέατος

 


«Ανθεκτικές» στην κρίση, με μειωμένες συγκριτικά με άλλους κλάδους απώλειες, αποδεικνύονται οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά κρέατος, ενώ οι έλληνες καταναλωτές φαίνεται να δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμηση τους για το εγχώριο κρέας, αντί του εισαγόμενου. Ταυτόχρονα σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης κρέατος στα επόμενα χρόνια καθώς και αλλαγές στα συστήματα πώλησης και στα δίκτυα διανομής.

Τα παραπάνω διαπιστώνουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του κλάδου στο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων (UECBV), που πραγματοποιείται από τις 28-30 Μαΐου 2010 στη Θεσσαλονίκη, από την Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, καθώς και από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.
Όπως τόνισαν οι ομιλητές, οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση στην εγχώρια αγορά κρέατος είναι

::food news:: Πρόστιμα για μη ασφαλή τρόφιμα από τη νομαρχία Λάρισας


Πρόστιμα σε 25 σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις παρασκευής τροφίμων επέβαλε η νομαρχία Λάρισας ενώ άλλες 12 επιχειρήσεις εστάλησαν στον εισαγγελέα για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα.

Πρόστιμα για μη ασφαλή τρόφιμα από τη νομαρχία
 Διάθεση μη ασφαλών τροφίμων, «καπέλο» στις τιμές, τρόφιμα χωρίς κανονικές ενδείξεις, αλλά και έλλειψη τιμοκαταλόγων ήταν μερικές από τις βασικές παραβάσεις που εντόπισαν τα συνεργεία της νομαρχίας.

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν από μικτά κλιμάκια της νομαρχίας και συγκεκριμένα από υπαλλήλους των διευθύνσεων Υγείας, Κτηνιατρικής, Αγροτικής Ανάπτυξης σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, λαϊκές αγορές κ.α.
Ενόψει δε καλοκαιριού, θα γίνουν πιο εντατικοί, με έμφαση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με σκοπό να εξασφαλιστεί στους καταναλωτές η ασφαλής διακίνηση  των τροφίμων και των ειδών κοινής χρήσης, αλλά και η καλή παροχή υπηρεσιών.

kosmoslarissa.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr