http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::beer news:: Δοκιμάστε τη νέα Septem Honey Ale - δωρεάν!

Μπύρα Septem 
Στα πρώτα της γενέθλια η μικροζυθοποιία Septem από το Ωρολόγιο της Εύβοιας παρουσιάζει στον Ζύθο Χαλανδρίου την τρίτη της κατά σειρά, ολοκαίνουργια μπύρα με μέλι!
Το Σάββατο 12 Ιουνίου και ώρα 20:00, στο Ζύθο Χαλανδρίου θα βρίσκεται ο Σοφοκλής Παναγιώτου της Septem για να παρουσιάσει στο κοινό την νέα ετικέτα Septem Sunday's (Κυριακάτικη). Η νέα μπύρα τύπου honey ale ακολουθεί τη θεματική ονοματολογία των υπολοίπων της μικροζυθοποιίας, που θέλει μία ξεχωριστή μπύρα για κάθε μέρα της εβδομάδας.
Σε μια επίσκεψη-αστραπή που πραγματοποιήσαμε στο ζυθοποιείο πριν μερικές εβδομάδες είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την Sunday's απευθείας από το δοχείο ωρίμανσης, και παρότι ήδη περιμέναμε να είναι εξίσου γευστική με την pale ale και την pilsener της Septem, τα αρώματά της ωστόσο μας ξάφνιασαν. Ώριμα εσπεριδοπειδή και βούτυρο έδεναν ισορροπημένα με τη χαρακτηριστική γεύση του μελιού δημιουργώντας μια αρμονική πανδαισία γεύσεων που όμοιά της δεν

Τυρόγαλα ως πηγή ενέργειας

ImageΜικροβιακές κυψέλες καυσίμου, οι οποίες τροφο- δοτούνται με υποπροϊόντα της παρα- σκευής τυριών, όπως το τυρόγαλα αναπτύσσει η ερευνητική ομάδα της δρος Γεωργίας Αντωνοπούλου, του τμήματος χημικών-μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Το τυρόγαλα ή το ξινόγαλα είναι πλούσιο σε λακτόζη, ένα σάκχαρο που μπορεί να καταναλωθεί από καλλιέργειες βακτηρίων, οι οποίες περιέχονται σε μια κυψέλη καυσίμου (fuel-cell) και με αυτό τον τρόπο "γεννιέται" ηλεκτρικό ρεύμα. Η μέθοδος των λεγόμενων "μικροβιακών κυψελών καυσίμου" προσελκύει τελευταία όλο και μεγαλύτερο διεθνές ενδιαφέρον.
Το τυρόγαλα αποτελεί περίπου το 70% του όγκου του γάλακτος, που απαιτείται για την παραγωγή τυριού. Έτσι, σύμφωνα με την Αντωνοπούλου (την τεχνική της οποίας παρουσίασε με πολύ ευμενή τρόπο ο "Εconomist"), μια μικρή παραγωγική μονάδα φέτας δημιουργεί

Κοινωνικός απολογισμός 2007-2009 από την Diageo

http://img.icbdr.com/MediaManagement/PV/MRI52T6XM8PDG8244PV.jpg 
H Diageo Hellas εκδίδει τον τρίτο εν σειρά Κοινωνικό Απολογισμό της, παρουσιάζοντας τις δράσεις της σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και εταιρικής διακυβέρνησης για τα οικονομικά έτη 2007, 2008 και 2009.
Συγκεκριμένα, η έκδοση ενημερώνει για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της εταιρείας αναφορικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τη φροντίδα για το περιβάλλον καθώς και τις συνέργειες με τους κοινωνικούς της εταίρους. Ταυτόχρονα, αναφέρεται στις αρχές επιχειρηματικής συμπεριφοράς και δεοντολογίας που διέπουν τις σχέσεις με τους επιχειρηματικούς της εταίρους.

Επίσης, αναδεικνύει τη συνεισφορά της Diageo Hellas στην ελληνική οικονομία, μέσω της φορολογίας, της απασχόλησης και των εμπορικών της δραστηριοτήτων. Με αφορμή τη δημοσίευση του Κοινωνικού Απολογισμού παρουσιάζεται στην ελληνική γλώσσα ο ιστότοπος www.DRINKiQ.com, μια παγκόσμια πλατφόρμα πληροφόρησης αναφορικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.
Marketing Week Online( 8 Ιουνίου 2010)
http://www.marketingweek.gr/default.asp?pid=9&la=1&arId=30414

::food news:: Υπό έλεγχο οι βιοτοξίνες στα μύδια του Θερμαϊκού

 
Άφοβα μπορούν να καταναλώνονται τα μύδια από τις καλλιέργειες του Θερμαϊκού κόλπου, καθώς με τις μετρήσεις που γίνονται συστηματικά τα τελευταία 10 χρόνια παρακολουθείται το φαινόμενο των τοξικών μικροφυκών και των βιοτοξινών που συσσωρεύονται στα μύδια.
"Το σύστημα παρακολούθησης των δυνητικά τοξικών μικροφυκών στο Θερμαϊκό κόλπο λειτουργεί ικανοποιητικά τα τελευταία 10 χρόνια", ανέφερε η βιολόγος στο Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ, Κατερίνα Αλιγιζάκη, μιλώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή την ημερίδα με θέμα "Περιβάλλον-πρωτογενής ανάπτυξη και δημόσια υγεία", που διοργανώνει το βράδυ της Τρίτης 8 Ιουνίου η αντινομαρχία κτηνιατρικής και αλιείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Όπως εξήγησε, η παρουσία τοξικών μικροφυκών σε μια παράκτια ημίκλειστη περιοχή αποτελεί κοινό, φυσικό φαινόμενο, το οποίο συχνά έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξινών στους ιστούς των μυδιών. Σε τέτοιες περιόδους η κατανάλωσή τους από τον άνθρωπο καθίσταται απαγορευτική.
"Με τους συστηματικούς ελέγχους έχουμε καταφέρει να παρακολουθούμε στενά πλέον το φαινόμενο της

Beach volley στο Σύνταγμα με το Lipton Ice Tea

http://www.herakleidon-art.gr/assets/ICE_TEA.jpg 
Την Κυριακή 6 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος, που είχε μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό γήπεδο beach volley για τη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά Athens Golden Cup 2010, δόθηκε φιλανθρωπικός αγώνας που στόχο είχε να αναδείξει το έργο του συλλόγου WIN Foundation κατά της βίας των γυναικών.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Athens Golden Cup 2010, του πενθήμερου διεθνούς τουρνουά beach volley, που διεξήχθη 2-6 Ιουνίου. Το τουρνουά, με δωρεάν είσοδο, συμπεριέλαβε πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα. Το Lipton Ice Tea ήταν Μεγάλος Χορηγός όλου του τουρνουά. Ο διευθυντής Marketing PepsiCo-Ήβη, Μάνος Σπανός, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν την προσπάθειά μας να αναδείξουμε ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα και να στηρίξουμε το σπουδαίο έργο που κάνει η ομάδα του WIN Foundation. Ως PepsiCo-Ήβη υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πάντα συμπαραστάτες σε πρωτοβουλίες που δίνουν στις γυναίκες την αγάπη και

D&G και Martini λανσάρουν νέο προϊόν

http://www.hoslotcarracing.com/billboard/Martini.jpg 
Οι Dolce&Gabbana και το Martini ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος, το οποίο θα αποκαλυφθεί στη διάρκεια της Ανδρικής Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο αυτόν τον μήνα.
Η νέα αυτή συνεργασία ενδυναμώνει τη σχέση που ξεκίνησε 10 χρόνια πριν και έχει ισχυροποιηθεί μέσα από διάφορες ενέργειες: από το opening του Martini Bar στο Μιλάνο και τη Σαγκάη μέσα στις μπουτίκ των Dolce&Gabbana στη Corso Venezia 15 και Bund 6 αντίστοιχα, μέχρι τη δημιουργία μιας ειδικής γραμμής κοστουμιού και πουκάμισου Dolce&Gabbana εμπνευσμένο από το Martini.

Ανέτοιμες να δώσουν τιμές για τα ροδάκινα οι βιομηχανίες

 
Για μια ακόμη φορά ανέτοιμες να εγγυηθούν για τις τιμές και τον τρόπο απορρόφησης της εφετινής παραγωγής ροδάκινου εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας, κατά τη σύσκεψη της Τρίτης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό τον υφυπουργό, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών μετά από την πίεση του εκπροσώπου της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Αραφαηλίδη και του υφυπουργού δεσμεύτηκαν να απαντήσουν σε νέα σύσκεψη στις 22 του μηνός, όσον αφορά στις τιμές.
Αναφορικά με το ύψος της παραγωγής που θα παραλάβουν, οι βιομήχανοι επέμειναν ότι θα

Κοινωνικές πρωτοβουλίες από την Chiquita Hellas

http://www.agronews.gr/images/stories/logotypa/chiquita1.jpg
Στην ενίσχυση του αθλητισμού και την στήριξη κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων συνεχίζει να επενδύει για άλλη μια χρονιά η Chiquita Hellas κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της για διαρκή κοινωνική προσφορά και την προώθηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η εταιρεία δηλώνει παρών στο πλευρό μικρών και μεγάλων για να τους δώσει ενέργεια, προσφέροντάς τους μπανάνες, το πιο υγιεινό, δυναμωτικό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά snack.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Chiquita Hellas υποστηρίζει πρωτοβουλίες σχετικές με το αθλητισμό. Στηρίζει έμπρακτα αθλητικούς θεσμούς, καθώς και ομάδες και βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών.
Όλο το Μάιο και μέχρι τα τέλη Ιουνίου, η Chiquita ενισχύει τη σπουδαία προσπάθεια των αθλητών των Special Olympics και προσφέρει καθημερινά μπανάνες (~15.000) στους αθλητές, συνοδούς και προπονητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο των Δοκιμαστικών Αγώνων των Special Olympics που πραγματοποιούνται στη χώρα μας.
Το Μάιο, η Chiquita βρέθηκε στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, τον Μεγάλο Ημιμαραθώνιο στο Φάληρο προσφέροντας φρούτα στους αθλητές που συμμετείχαν. Σημειώνεται ότι, από το 2008 η Chiquita είναι το επίσημο φρούτο του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών και προσφέρει στους

22 Ιουνίου η τιμή για το συμπύρηνο. 35 λεπτά ζητούν οι παραγωγοί .



Στις 22 του μήνα αναμένεται να οριστεί η τιμή που θα ισχύσει φέτος για το συμπύρηνο Ροδάκινο όπως αποφασίστηκε στην συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο ο Μιχάλης Καρχιμάκης , οι βιομήχανοι και οι αγρότες . Στην τοποθετησή τους οι εκπρόσωποι των αγροτών όπως τόνισε στο Agroschannel ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου ζήτησαν η...... φετινή τιμή να είναι 35 λεπτά, μια τιμή που θα καλύψει τα έξοδα παραγωγής, θα καλύψει ένα μέρος της περσινής μεγάλης ζημιάς που έπαθαν οι παραγωγοί και θα επιτρέψει στους παραγωγούς να συνεχίσουν την συγκεκριμένη καλλιέργεια. Ο Αντιπρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ τόνισε οτι φέτος το Ελληνικό ροδάκινο βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αφού υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες όπως τα προβλήματα καρπόδεσης που έχουν παρουσιαστεί στην Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία αλλά και στα προβλήματα της Βιομηχανίας στην Χιλή μετά τον σεισμό . Αναφερόμενος στο επιχείρημα του ΄΄ισχυρού΄΄Ευρώ έναντι του δολλαρίου όπως

::milk news:: Αντέχουν στην κρίση και κερδίζουν τη «μάχη» του ραφιού οι συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες

 
Σημαντικά μερίδια της εγχώριας αγοράς απέσπασαν από τους ισχυρούς ανταγωνιστές τους, οι βασικοί συνεταιριστικοί «παίκτες» στον τομέα του γάλακτος, παρά την πρωτοφανή κρίση που μαστίζει όλους τους τομείς της οικονομίας στη χώρα. Πλέον, οι συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες λανσάρουν νέα προϊόντα στην αγορά, σε μια προσπάθεια και τον παραγωγό να ενισχύσουν και τον καταναλωτή να «κερδίσουν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου οργανισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΛΟΓΑΚ, το 2009 θα μείνει στην ιστορία ως μια σχετικά καλή χρονιά, αφού τα βασικά μεγέθη (παραγωγή, τιμές) είχαν θετικό πρόσημο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, οι παραδόσεις πρόβειου ανήλθαν σε 528 χιλιάδες τόνους το 2009, έναντι 498 χιλιάδων τόνων το 2008, ενώ στο γίδινο από 146 χιλ. τόνους την περασμένη χρονιά, έφτασαν το 2009, τους 153 χιλ. τόνους.
Την ίδια στιγμή, οι τιμές ανέβηκαν τρία λεπτά κατά μέσο όρο στο πρόβειο γάλα, από τα 93 στα 96 λεπτά το κιλό. Στο γίδινο οι μέσες τιμές που «έκλεισε» η σαιζόν παρέμειναν σταθερές (57 λεπτά/κιλό).
Η θετική, ωστόσο, αυτή εικόνα δεν περιορίστηκε μόνον στον πρωτογενή τομέα, αλλά επεκτάθηκε

::food news:: Ανάκληση προϊόντων κέτσαπ

http://www.efet.gr/images/efetlogo.gif 
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντων κέτσαπ, για την παρασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, σκόνη πάπρικα, προέλευσης Ινδίας, με αφλατοξίνες σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών επιπέδων.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προϊόντα κέτσαπ, τα οποία παρασκευάζονται από την ιταλική επιχείρηση «Tuttovo Srl - Natura e Piacere» :
α) SALSA ROSSA PICCANTE BIO, σε συσκευασία των 350 g με αριθμό παρτίδας 15909 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 08.06.2011, β) SALSA ROSSA BALSAMICA BIO, σε συσκευασία των 350 g με αριθμό παρτίδας 26409 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 21.09.2011, γ) SALSA ROSSA ΒΙΟ, σε συσκευασία των 350 g με αριθμό παρτίδας 02810 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 28.01.2012 και δ) SALSA ROSSA BARBEQUE BIO, σε συσκευασία των 330 g με αριθμό παρτίδας 26409 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 21.09.2011.
Τα ανωτέρω προϊόντα διακινήθηκαν στην Ελλάδα από δύο επιχειρήσεις, ήτοι την «ItalFood ΕΠΕ» (Πειραιάς), ως προς τα αναφερόμενα (α) και (β) προϊόντα και την «Select Salmon House - Τ. Χατζητριανταφύλλου & ΣΙΑ ΟΕ» (Μελίσσια) ως προς και τα (α), (β), (γ) και (δ) αναφερόμενα προϊόντα. Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα στην αγορά είναι 119 τεμάχια.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από τις ανωτέρω επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, η απεικόνιση των οποίων φαίνεται παρακάτω, να μην τα καταναλώσουν.   
 

        
       

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr