http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::Taste Advisor news:: Οδηγός mundial 2010

  Πάμε Mundial ! κι ας ξεκινήσαμε δύσκολα
 
  • Κορίτσια και αγόρια, το Taste Advisor ετοίμασε για σας:
  • Κλασικά αμερικάνικα burger, hot dogs  και pizza!
  • Οδηγός Delivery για ακαμάτρες κόρες και «κουρασμένους» φίλαθλους!
  • Μπύρες,  ξανθές, μελαχρινές, ψυχρές, ζεστές,  γιατί μπάλα χωρίς μπύρα δε γίνεται!
  • Και dvd για κάποιες από εμάς που βαριόμαστε τη μπάλα …….
http://www.box.net/shared/jl57fcrkc0

::eatcrete.com news::Το EatCrete.com παρουσιάζει τα εξαιρετικά, βραβευμένα Κρητικά κρασιά Διαμαντάκη.


 

1. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ 2008 Ερυθρός Ξηρός Syrah-Μαντηλάρι

Οινοποιείο Διαμαντάκης. Ένα πληθωρικό κρασί με έντονο μπουκέτο αρωμάτων με το βατόμουρο και το πιπέρι να κυριαρχούν. Κρασί με τονισμένη οξύτητα ευχάριστη διάρκεια και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Συνοδεύει τέλεια πλούσια κίτρινα τυριά, κυνήγι και αρκετά έντονες σάλτσες.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για την ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ 2008 στον διαγωνισμό INTERNATIONAL WINE CHALLENGE που γίνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία.

2. ΠΡΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ MALVASIA DI CANDIA AROMATICA –CHARDONNAY

Οινοποιείο Διαμαντάκης.  Ένα ευχάριστο και ισορροπημένο κρασί. Πολύπλοκο άρωμα στη μύτη με τα αρώματα του ανανά της μπανάνας και του λεμονανθού να είναι εμφανή.  Συνοδεύει τέλεια θαλασσινά, πουλερικά και φρούτα.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: 

Ασημένιο μετάλλιο για το ΠΡΙΝΟΣ 2008 στον VIENNA WINE CHALLENGE.
COMMENDED AWARD (ΕΠΑΙΝΟΣ) για το ΠΡΙΝΟΣ 2009 στα DECANTER WORLD WINE AWARDS 2010 (Αγγλία).

3. ΠΡΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ SYRAH

Οινοποιείο Διαμαντάκης.  Κλασσικό φρέσκο, αρωματικό  ‘καλοκαιρινό’  ερυθρό κρασί.  Ιδιαίτερα έντονα αρώματα κυρίως πιπεριού βατόμουρου και βιολέτας. Γεύση πληθωρική και βελούδινη. Συνοδεύει τέλεια πλούσια κίτρινα τυριά, κυνήγι και αρκετά έντονες σάλτσες.  Συνοδεύει άριστα ψητά κρέατα στη σχάρα κίτρινα τυριά και μακαρονάδες με ελαφριές σάλτσες.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:
Ασημένιο μετάλλιο για το ΠΡΙΝΟΣ
SYRAH 2008 στον VIENNA WINE CHALLENGE 2009.

COMMENDED AWARD (ΕΠΑΙΝΟΣ) για το ΠΡΙΝΟΣ SYRAH 2009 στα DECANTER WORLD WINE AWARDS 2010 (Αγγλία).

Το οινοποιείο Διαμαντάκης ιδρύθηκε το 2007. Αποτελεί μια νέα σύγχρονη μονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στην Κρήτη. Βρίσκεται στην καρδιά της επαρχίας Μαλεβυζίου έξω από το χωριό Κάτω Ασίτες νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου, περιοχή με μεγάλη ιστορία στην καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή κρασιών και αποσταγμάτων.  Η αγάπη για το ποιοτικό κρασί και η μακρόχρονη παράδοση της οικογένειας στην αμπελουργία οδήγησαν στην δημιουργία του μικρού οινοποιείου στην περιοχή για την αξιοποίηση των σταφυλιών από τα 95 ιδιόκτητα στρέμματα.
Σκοπός της οικογένειας είναι η δημιουργία εκλεκτών κρασιών που να συνδυάζονται αρμονικά με το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής. Η αξιοποίηση τοπικών ποικιλιών αμπελιού όπως το βιδιανό και το μαντηλάρι αποτελούν στόχο του οινοποιείου και πιστεύουμε στην μελλοντική ανάπτυξη και την δημιουργία εξαιρετικών κρασιών από αυτές.

Το EatCrete.com είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα εκλεκτών παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς αποκλειστικά από την πανέμορφη Κρήτη.
Για περαιτέρω πληροφορίες και απευθείας αγορά (λιανική ή/και χονδρική) απευθυνθείτε στο www.eatcrete.com ή στο 6950503922.

Εν Ελλάδι

http://www.marketingweek.gr/files/_data/MarketingWeek/2010/1294/creativity/thumbs/enelladi1_425x.jpg
http://www.marketingweek.gr/files/_data/MarketingWeek/2010/1294/creativity/thumbs/enelladi2_425x.jpg
http://www.marketingweek.gr/files/_data/MarketingWeek/2010/1294/creativity/thumbs/enelladi3_425x.jpg
http://www.marketingweek.gr/files/_data/MarketingWeek/2010/1294/creativity/thumbs/enelladi4_425x.jpg
Μετά τη στρατηγική επανατοποθέτηση του brand Εν Ελλάδι και με νέο slogan «Δεν είναι μυστικό, είναι το ελαιόλαδο», η dot δημιούργησε δυο νέα διαφημιστικά σποτ διάρκειας 37 και 17 δευτερολέπτων, με ήρωα τον ηθοποιό Γιάννη Μπέζο και σκηνοθέτη τον Τάσο Μπουλμέτη. Ο πρωταγωνιστής λέει «... κι εγώ θα έκανα ό,τι κάνει η Creta Farm» και συνεχίζει να εξηγεί με απλά λόγια πώς αφαιρείται ζωικό λίπος και πώς προστίθεται εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδα στα αλλαντικά Εν Ελλάδι. Η μελωδία του μουσικού Νίκου Πλατύρραχου συνοδεύει τη δράση. Την παραγωγή επιμελήθηκε η Art Factory.
http://www.marketingweek.gr/default.asp?pid=37&la=1&ct=4&arID=30464

Απροστάτευτα τα Ελληνικά Καρπούζια.





Συνεχίστηκαν οι εξαγωγές καρπουζιών με φυσιολογικούς ρυθμούς αλλά και με «καθηλωμένες» χαμηλές τιμές. Εξακολουθούν όμως ταυτόχρονα να διακινούνται ατυποποίητα χύμα καρπούζια εντός των μεταφορικών μέσων (ακόμη και σε φορτηγά που έχουν μεταφέρει οικοδομικά υλικά) από "Βαλκάνιους και Ιταλούς εμπόρους – μεταφορείς," χωρίς την τήρηση κανόνων ποιότητας, τυποποίησης, υγιεινής και ..... ασφάλειας των καταναλωτών και όπως συμπληρώνει  ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas, παρά τις εκκλήσεις του οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα είναι μηδενικοί.
Παρομοίως μηδενικοί είναι και οι έλεγχοι στα λιμάνια Πατρών και Ηγουμενίτσας, όπου γίνεται επιβίβαση λαθρομεταναστών στα έμφορτα φορτηγά με νωπά φρουτολαχανικά, που εκτός από τις ζημιές που δημιουργούνται στα εμπορεύματα καθυστερεί και η άφιξη των προϊόντων στις αγορές και πλήττεται η αξιοπιστία παράδοσης των

Οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα από 5 έως 11 Ιουνίου


 
Συνεχίστηκαν οι εξαγωγές καρπουζιών με φυσιολογικούς ρυθμούς αλλά και με «καθηλωμένες» χαμηλές τιμές. Εξακολουθούν όμως ταυτόχρονα να διακινούνται ατυποποίητα χύμα εντός των μεταφορικών μέσων (ακόμη και σε φορτηγά που έχουν μεταφέρει οικοδομικά υλικά) από Βαλκάνιους και Ιταλούς εμπόρους – μεταφορείς, χωρίς την τήρηση κανόνων ποιότητας, τυποποίησης, υγιεινής και ασφάλειας των καταναλωτών.

Όπως υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών Incofruit - Hellas, παρά τις εκκλήσεις του οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα είναι μηδενικοί.
Παρομοίως μηδενικοί είναι και οι έλεγχοι στα λιμάνια Πατρών και Ηγουμενίτσας, όπου

Μπλόκο σε φιστίκια και αμυγδαλόψιχα



ImageΔύο φορτία με φιστίκια αραχίδες χωρίς κέλυφος από Κίνα και αμυγδαλόψιχα από ΗΠΑ, ακατάλληλα για κατανάλωση, εντόπισαν και κατέσχεσαν τα αρμόδια συνεργεία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Όπως προέκυψε μετά από έρευνα στα προϊόντα των δύο φορτίων, βάρους περίπου 19 και 20 τόνων, η περιεκτικότητα σε αφλατοξίνες ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Τα προϊόντα κρίθηκαν ακατάλληλα και δεν

Διαγωνισμός: Κερδίστε ένα Mojito Party Kit by drinkworks!

mojito party cocktail kitΜαζί με το καινούριο foodzine.gr, έρχονται διαγωνισμοί και δώρα. Η εταιρία drinkworks, της οποίας τα cool και πρακτικά cocktail party kits, ανακαλύψαμε πριν ένα μήνα, προσφέρει στους επισκέπτες του blog την ευκαιρία να κερδίσουν ένα Mojito Party Kit(14 κοκτέιλ), αξίας €54! Τέλειο δώρο για τα κοκτέιλ πάρτι ή τις συναντήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, ΜΟΝΟ εάν μπορείτε να λάβετε το δώρο σας Αθήνα- Πειραιά, αφού η αποστολή από την drinkworks γίνεται μόνο εκεί, εξαιτίας των εύθραυστων αντικειμένων που περιλαμβάνει το πακέτο.
Πως μπορείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό
Πανεύκολα! Το μόνο που

Μέχρι τις 30 Ιουνίου αιτήσεις για ποιοτικό πριμ στο ελαιόλαδο.




Μέχρι τις 30 Ιουνίου μπορούν οι παραγωγοί ελαιολάδου να καταθέσουν τις αιτήσεις για να πάρουν το πριμ ποιότητας για το ελαιόλαδο. Το ποιοτικό πριμ αφορά την ελαιοκοµική περίοδο 2009−2010 .Σύμφωνα με..... την απόφαση δικαιούχοι της πρόσθετης ενίσχυσης είναι οι γεωργοί οι οποίοι καλλιεργούν και παράγουν ελαιοκοµικά προϊόντα ΠΟΠ ή ΠΓΕ και εφαρμόζουν σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, βάσει των εθνικών προτύπων AGRO 2.1 και AGRO 2.2 και 2.3.
Οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να παραδίδουν τον ελαιόκαρπο σε πιστοποιηµένες από τον ΟΠΕΓΕΠ επιχειρήσεις (ελαιοτριβεία, µονάδες µεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς), οι οποίες κατέχουν πιστοποιητικό συµµόρφωσης, σχετικά µε τη τήρηση συστήµατος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίµων που βασίζεται στις αρχές HΑCCP.

http://www.agroschannel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4250:2010-06-14-06-12-13&catid=35:georgia1&Itemid=57

"Εστία" νέος φορέας για την ελληνική διατροφή




ImageΜε το διακριτικό τίτλο ''Εστία'' σε σώμα συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα Συνεργασίας για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας.
Πρόεδρος εξελέγη ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γ. Καββαθάς. Συνιδρυτής του φορέα και η ΠΑΣΕΓΕΣ, όπως και η Διεπαγγελματική Οίνου, με συμμετοχή και

Νέα καμπάνια Lay's με τον Έκτορα Μποτρίνι

http://www.athinorama.gr/restaurants/skoufoi2008/resto/etore.jpg 
Στον αέρα βρίσκεται η νέα διαφημιστική καμπάνια της Tasty Foods για τα πατατάκια Lay’s.
Πρωταγωνιστής της νέας καμπάνιας είναι ο γνωστός σεφ Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος υποβάλλει σε διαρκείς και αναπάντεχες δοκιμασίες μαθητευόμενους μάγειρες και σερβιτόρους, αναζητώντας μανιωδώς «τι εξαιρετικό που μπορούμε να φτιάξουμε από μια πατάτα». Η νέα

Masterchef στο Mega - Κριτική επιτροπή


Οι οντισιόν του Masterchef ξεκινάνε την άλλη εβδομάδα, και φαίνεται πως η εκπομπή έχει αρχίσει να διαμορφώνεται. Είναι γνωστό πως παρουσιάστρια της reality/εκπομπής μαγειρικής masterchef, θα είναι η Ευγενία Μανωλίδου. Στην κριτική επιτροπή, θα βρίσκονται ηχηρά ονόματα από το χώρο της εστίασης. Ο Λευτέρης Λαζάρου, σεφ και ιδιοκτήτης του Βαρούλκο (Χρυσούς Σκούφους και 1αστέρι Michelin) μαζί με τον Λευτέρη Λουκάκο, γνωστό ιδιοκτήτη του επιτυχημένου καθημερινού εστιατορίου, Ψωμί και Αλάτι στο Χαλανδρί, είναι

Στον φορέα Συνεργασίας για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας η ΠΑΣΕΓΕΣ

 
Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα Συνεργασίας για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας με το διακριτικό τίτλο ''Εστία''. Πρόεδρος εξελέγη ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γ. Καββαθάς. Συνιδρυτής του φορέα και η ΠΑΣΕΓΕΣ, όπως και η

::cherry news:: Η Αγιά τίμησε το μόχθο των κερασοπαραγωγών

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
* Φιλ. Σαχινίδης: Η περιοχή μπορεί να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις
 


ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε», του Γιάννη Γουργιώτη)
Με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η 31η Γιορτή Κερασιού από τον Δήμο Αγιάς στο γραφικό δημοτικό διαμέρισμα του Μεταξοχωρίου.
Τα εγκαίνια της Γιορτής έγιναν το βράδυ του Σαββάτου παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη, του βουλευτή κ. Αστερίου Ροντούλη, του αντινομάρχη κ. Κωνσταντίνου Σπανούλη, της επικεφαλής της μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, του οικοδεσπότη δημάρχου κ. Βασιλείου Κουτσαντά, του δημάρχου Λακέρειας κ. Κυριάκου Πατσά, νομαρχιακών συμβούλων, δημοτικών συμβούλων της περιοχής, προέδρων συλλόγων και φορέων του τόπου, αλλά και αρκετού κόσμου που θέλησε να παρευρεθεί για να τιμήσει το μόχθο του κερασοπαραγωγού, να στηρίξει τις προσπάθειες προβολής του προϊόντος και να θαυμάσει την ομορφιά και το φυσικό κάλλος του χωριού.
Αρχικά οι ιερείς π. Αθανάσιος Μακρής, π. Ιωάννης Σαμαράς και π. Λάμπρος Πολυγένης τέλεσαν τον αγιασμό των εγκαινίων. Εν συνεχεία, με σύντομους

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr