http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Μελεκούνι - γίγας διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες



ImageΈνα μελεκούνι φτιαγμένο… στα μέτρα των ρεκόρ Γκίνες κατασκευάστηκε την προηγούμενη Κυριακή στη Ρόδο. Το μήκους τριάντα μέτρων μελεκούνι, που είναι ροδίτικο παραδοσιακό γλυκό από σουσάμι, μέλι, αμύγδαλα και μπαχαρικά, παρασκευάστηκε σε μία πρωτότυπη εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού.
 
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού και οργανώθηκε από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τη νομαρχία Δωδεκανήσου.
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η νομαρχία, μέσω του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού, πρόσφεραν σε ντόπιους και ξένους μια ξεχωριστή εμπειρία ροδίτικης παράδοσης, αφού η εκδήλωση περιελάμβανε

Μέτρα για την βιομηχανική τομάτα κλήθηκε να πάρει η Commission από τους υπουργούς γεωργίας


 
Τα πλήγματα που δέχεται η παραγωγή της βιομηχανικής τομάτας της Ε.Ε. απασχόλησαν το πρόσφατο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, το οποίο ζήτησε να μεριμνήσει η Ευρ. Επιτροπή για το θέμα. Η Ευρωπαϊκή μεταποιητική βιομηχανία τοματοπολτού, αν και θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα λόγω της άριστης ποιότητας των προϊόντων της, δέχεται σημαντικά πλήγματα από τις αθρόες εισαγωγές φτηνών ανώνυμων προϊόντων από τρίτες χώρες, που αντανακλούν άμεσα και στο εισόδημα των παραγωγών.
Το ζήτημα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου, την δευτε΄ρα 27 Σεπτεμβρίου, από την Ιταλική αντιπροσωπία, η οποία ενημέρωσε τους υπουργούς για τις επιπτώσεις των εισαγωγών τοματοπολτού που χρησιμοποιείται στα ευρωπαϊκά μεταποιημένα προϊόντα χωρίς καμία αναφορά για

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr