http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Οδηγίες από την ΕΑΣ Άρτας για τη Μύγα Μεσογείου στα πορτοκάλια


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας - Φιλιππιάδας (ΕΑΣΑΦ) καλεί τους παραγωγούς, στα κτήματα των οποίων υπάρχει παραγωγή εσπεριδοειδών, να τοποθετήσουν παγίδες παρακολούθησης της μύγας Μεσογείου. Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε, με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έγκαιρους ψεκασμούς για τον έλεγχο του πληθυσμού του εντόμου.
 Στην ανακοίνωση της ΕΑΣ αναφέρονται ακόμη τα εξής:Στις παραποτάμιες περιοχές και στις υπερπρώϊμες ποικιλίες μανταρινιάς και πορτοκαλιάς αναμένεται εντός ολίγου να αρχίσει

Τα κρασιά της Κύπρου και πάλι στην Αθήνα


Το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, εκδήλωση γευστικής δοκιμής των κρασιών του κυπριακού αμπελώνα.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, από τις 14.00 έως τις 20.00, οι επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του ξενοδοχειακού χώρου, καθώς και οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα σημαντικότερα δείγματα της σύγχρονης κυπριακής οινοποιίας.


Στην εκδήλωση που στόχο έχει να μας παρουσιάσει τη σύγχρονη εικόνα του κυπριακού κρασιού θα συμμετάσχουν 20 οινοποιοί, προσφέροντας στους επισκέπτες προς γευστική δοκιμή τις δημιουργίες τους.

Κυπριακά κρασιά από τις πλέον αξιόλογες τοπικές ποικιλίες: το λευκό Ξυνιστέρι με τη φρεσκάδα και τα λεμονώδη

Σήμα έναρξης συγκομιδής ακτινιδίων για τον νομό Θεσσαλονίκης

 
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης ορίζεται η 15-10-2010, ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής και συσκευασίας των ακτινιδίων στο Νομό Θεσσαλονίκης, για την εμπορική περίοδο 2010-2011, με την προϋπόθεση ότι οι συγκομιζόμενοι καρποί έχουν αποκτήσει φυσιολογικά Brix 6,2 τουλάχιστον κατά μέσο όρο.
Οι παραγωγοί ακτινιδίων του Νομού παρακαλούνται, κάθε φορά που συγκομίζουν καρπούς ακτινιδίων,

Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

 
Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ελαιόλαδο και λαχανικά, μπορεί να βοηθήσει τους μεγαλύτερους ανθρώπους να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη των μεσηλίκων, ακόμα και χωρίς θερμιδομέτρηση και απώλεια βάρους. Ισπανοί ερευνητές που μελέτησαν περισσότερους από 400 ενήλικες διαπίστωσαν ότι όσοι ακολουθούσαν την παραδοσιακή δίαιτα ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν διαβήτη μέσα σε τέσσερα χρόνια σε σχέση με εκείνους που κλήθηκαν να ακολουθήσουν μία δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση "Diabetes Care."
Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει γενικώς μεγάλες ποσότητες λαχανικών, τροφές

Αποσύρθηκαν οι καταληψίες από το Σπίτι του Γάλακτος


ImageΤέρμα έθεσαν στην κατάληψη του «Σπιτιού του Γάλακτος» στο Παρίσι οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες του συνδικάτου Confederation paysanne, έπειτα από την έκδοση δικαστικής απόφασης για την απομάκρυνσή τους και τη δέσμευση του Γάλλου υπουργού γεωργίας να εξετάσει τα αιτήματά τους.
'; writethis(jsval);//-->
Το αγροτικό συνδικάτο στις 8 Σεπτεμβρίου προχώρησε στην κατάληψη του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της διεπαγγελματικής ένωσης γάλακτος της Γαλλίας, ζητώντας να αντιπροσωπεύεται σε αυτή. Υπό το ισχύον καθεστώς, μόνο το πλειοψηφικό συνδικάτο FNSEA αντιπροσωπεύεται στη διεπαγγελματική γάλακτος και

Επενδύσεις στην ποιοτική αγροτική παραγωγή, ανακοίνωσε ο Παπανδρέου από την Λάρισα


 
 
Το ζήτημα της διατροφικής ασφάλειας της χώρας έθεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας την Κυριακή σε περιφερειακή συνδιάσκεψη στην Λάρισα, τονίζοντας πως θα πρέπει να επενδύσουμε στον αγροτικό τομέα. Παράλληλα, διευκρίνισε πως απαιτούνται επενδύσεις προσαρμοσμένες στο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, διασφαλίζοντας την ταυτότητά της παγκοσμίως. Με σωστές πρακτικές γεωργίας και πράσινης ανάπτυξης, διασφαλίζοντας την ποιότητα, που είναι ήδη - ζητούμενο στη διεθνή αγορά. Αυτό είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα: «Όχι μαζική παραγωγή, αλλά ποιοτική παραγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικότερα, απευθυνόμενος στους αγρότες και τις αγρότισσες, ανέφερε πως «Δεν μας τιμά το ότι

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr