http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της Unilever με την ΕΒΓΑ

Για τον κλάδο του παγωτού

 
Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της Unilever με την ΕΒΓΑ
 
Σε συνέχεια της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στις 13 Ιανουαρίου, η Unilever και η ΕΒΓΑ προχώρησαν χθες στην υπογραφή της συμφωνίας, βάσει της οποίας η Unilever αποκτά τις μάρκες παγωτού της ΕΒΓΑ (μεταξύ των οποίων τα Scandal, Variete και Karabola), καθώς επίσης και το δίκτυο διανομής τους.
Όπως είχε ανακοινωθεί, η ΕΒΓΑ διατηρεί τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και το κέντρο αποθήκευσής της και θα παράγει τόσο τα υπάρχοντα παγωτά ΕΒΓΑ, καθώς και ορισμένα παγωτά της Unilever για την εγχώρια αγορά και το εξωτερικό. Ο Πρόεδρος της Ελαΐς-Unilever Hellas, Σπύρος Δεσύλλας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η συμφωνία αυτή μας γεμίζει αισιοδοξία μιας και αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της δέσμευσης της Unilever να επενδύει με συνέπεια στην ελληνική αγορά παρά τις δυσμενείς

Προώθηση φρούτων στα σχολεία για κατανάλωση

 
Η υλοποίηση του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία δρομολογήθηκε με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ από τα συναρμόδια υπουργεία.
Κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στους πρώην Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και αφορά 1542 δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και 282.366 μαθητές.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γιάννης Κουτσούκος: « η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία για δύο λόγους. Πρώτον, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων από την παιδική ηλικία ενθαρρύνει την υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και καταναλωτικών προτύπων, καταπολεμά την παχυσαρκία, περιορίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή. Δεύτερον, η εφαρμογή του προγράμματος θα ενισχύσει την διάθεση φρούτων και την οικονομική θέση

Ανταποδοτική ανακύκλωση από την Όλυμπος

Με το μήνυμα «Τα εν eco εν δήμο», η Όλυμπος σε συνεργασία με δήμους της Αττικής, προχωρά σε μια ακόμα ενέργεια περιβαλλοντικού χαρακτήρα που σκοπό έχει να συγκεντρώσει ανακυκλώσιμες συσκευασίες.
Συγκεκριμένα, η Όλυμπος εγκατέστησε Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις πλατείες τριών μεγάλων δήμων της Αθήνας (Αγ. Παρασκευή, Μαρούσι, Κηφισιά), καλώντας τους πολίτες να ανακυκλώσουν τις συσκευασίες τους και να επιβραβευθούν για αυτό. Η τοποθέτησή τους θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το δημιουργικό και το concept ανήκει στη McVictor&Hamilton.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr