http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

«Δοκιμάζουμε υπέροχα Cabernet Sauvignon» στο Wine Club THESSALONIKI'96


Cabernet Sauvignon
Ο βασιλιάς των ερυθρών σταφυλιών

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 στο Excelsior Hotel


Γαλλική ποικιλία, ο βασιλιάς των ερυθρών σταφυλιών. Το συναντάμε παντού, όπου υπάρχει αμπελώνας στην υφήλιο. Και ίσως, η περισσότερο αξιοσημείωτη ιδιότητα του CabernetSauvignon είναι το ότι μπορεί να ταξιδεύει, να απλώνει τις ρίζες του σε περιοχές που δεν έχουν καμία (εδαφο-κλιματική) σχέση μεταξύ τους και ωστόσο να δίνει πάντα κρασιά πυκνά, όλο δύναμη, με μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Κρασιά που με την πρώτη γουλιά ξεχωρίζουν και φωνάζουν πως είναι Cabernet.

 

Το σερβίρουμε στο ποτήρι μας και θαυμάζουμε τον πλούσιο καταρράχτη από υγρά κόκκινα πετράδια.
Το μυρίζουμε. Φραγκοστάφυλα και πράσινες πιπεριές χορεύουν στον αέρα δίπλα σε βανίλια, βούτυρο, σοκολάτα.
Γευόμαστε την πληθωρικότητα, την τιθασευμένη δύναμη, την απίστευτη ισορροπία.

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα

Η Amita Fun! στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Υλοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τέχνη και διατροφή

http://www.amitafun.gr/images/logo_amita_fun.gif 
Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης πραγματοποιεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για παιδιά, με αποκλειστικό χορηγό την Amita Fun!.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει την τέχνη με τις σωστές διατροφικές συνήθειες, έχει τίτλο «Γευματίζοντας με …καλλιτέχνες!» και απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Με έμπνευση έργα γνωστών εικαστικών δημιουργών, μεταξύ άλλων  το «Οπωροπωλείο» του Φασιανού, η «Καρέκλα με ροδάκινα» του Matisse και το Campbell’s Soup Cans του Warhol τα παιδιά παροτρύνονται να φιλοτεχνήσουν ζωγραφιές ενώ, παράλληλα, ενημερώνονται για το πώς να εφαρμόσουν, στην

''Αγωνιστική Συνεργασία'': Έμφαση στην μεσογειακή διατροφή


Ο επικεφαλής της ''Αγωνιστικής Συνεργασίας'' περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος κατά την εισήγησή του στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου για την αγροτική ανάπτυξη της περιφέρειας, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι ''η περιφέρεια έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αναδειχτεί ως κατ' εξοχήν περιοχή παραγωγής αγροτικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, ποιότητας αλλά και αναγνωρισιμότητας. Αγροτικών προϊόντων που αποτελούν και συνθέτουν την ελληνική μεσογειακή διατροφή''.
Πρόσθεσε όμως ότι, ''ο αγροτικός κόσμος της Περιφέρειας, η βασική δηλαδή παραγωγική δύναμη που θα δημιουργήσει το καλάθι βιώνει τραγικά οικονομικά αδιέξοδα. Οι αγρότες βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας και απογοήτευσης, σε δραματική κυριολεκτικά κατάσταση. Ακούσαμε ωραίες ιδέες και

Ανθεκτική στην κρίση η αγορά ζυμαρικών

Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην αγορά ζυμαρικών, μια τάση δικαιολογημένη με δεδομένη τη θέση που κατέχουν τα ζυμαρικά στην ελληνική διατροφή, επισημαίνει η Barilla Hellas, αναφερόμενη στην ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά ζυμαρικών.
Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η καταναλωτική τάση αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Nielsen Market track (στοιχεία δωδεκαμήνου Δεκ. 09-Νοε. 10), με κορυφαίες τις μάρκες Misko και Barilla, φέρνοντας τη Barilla Ελλάδος πρώτη, με ποσοστό 42% σε μερίδιο όγκου και 47% σε μερίδιο αξίας, στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.
Ως παράγοντες για την επιτυχία των δύο brands, η εταιρεία αναφέρει την ιστορικότητα, παράδοση, τεχνογνωσία και καινοτομία, διεύρυνση προϊοντικής γκάμας κ.λπ. Η Barilla Hellas επισημαίνει τη δέσμευσή της για νέες διατροφικές προτάσεις, προϊόντα, σχήματα και γεύσεις ανταποκρινόμενες στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών.

Νέος Global Brand Director για την Guinness

http://www.mii.ie/tpeople/wwwMii4.1/cecilia/photos/379/056-m.jpg 
Oliver Loomes, Marketing και Innovation Director της Diageo Ireland, προήχθη στη θέση του Global Brand Director για τη Guinness.
(ΛΟΝΔΙΝΟ) Ο Loomes, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Μαρτίου, εργάζεται στη Diageo εδώ και 12 χρόνια και, μεταξύ άλλων, έχει διακριθεί ως Head of Marketing για τις μπύρες Lager.  Ο Brian Duffy, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό ασκεί καθήκοντα Director for Beer σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε σχετικά: «το νέο του ρόλο, ο Loomes θα αξιοποιήσει τις ικανότητές του στο Marketing και την καινοτομία. Όπως επίσης και τις ηγετικές του ικανότητες. Είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει την Guinness στο επόμενο επίπεδο».

Σύσκεψη των Συν/κών Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Βιομηχανικής Τομάτας

 
Σύσκεψη των Συν/κών Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Βιομηχανικής Τομάτας την Πέμπτη 10 Φεβ. 2010 στα Γραφεία της στην Αθήνα (οδ. Αρκαδίας, αρ. 26, Αμπελόκηποι - Αθήνα) και ώρα 11:00 π.μ., διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ.
Η σύσκεψη γίνεται με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης και την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανώσεις σήμερα και ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τις συμβάσεις μεταποίησης που θα υπογραφούν μεταξύ των παραγωγών και των μεταποιητικών επιχειρήσεων κατά την τρέχουσα μεταποιητική περίοδο.
Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά την σύσκεψη είναι τα ακόλουθα :
1.       Ανασκόπηση προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου (2010) όσον αφορά την παραγωγή, την

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr