http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Πρότυπο ποιότητας στα ελληνικά προϊόντα ζωικής προέλευσης

 
 
Πολύ σύντομα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόκειται να προχωρήσει στην έκδοση προαιρετικού προτύπου για την επισήμανση των ελληνικών προϊόντων ζωικής προέλευσης (γάλα, κρέας, κοτόπουλο, αυγά, προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας) ως προϊόντων που προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν τραφεί με μη γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές. Αυτό προκύπτει από έγγραφο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένας Αποστολάκη που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης των ανεξάρτητων βουλευτών Φώτη Κουβέλη, Αθανασίου Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού.
Όπως διευκρινίζει η υφυπουργός, "η εν λόγω σήμανση αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την ενίσχυση του δικαιώματος του καταναλωτή στην ελευθερία επιλογής, δικαίωμα που στηρίζει όχι μόνο τον καταναλωτή, αλλά και τον Ελληνα παραγωγό, εφόσον του δίνει τη δυνατότητα να αποδείξει την

Ελληνικά Τρόφιμα: Έμφαση στην ελληνικότητα, αλλά και στην ποιοτική υπεροχή

Ένα από τα «θετικά» της οικονομικής κρίσης είναι ότι οδήγησε τον έλληνα καταναλωτή σε ριζική αναθεώρηση των αγοραστικών του συνηθειών, στρέφοντάς τον ολοένα και περισσότερο προς τα ελληνικά προϊόντα. Οι ελληνικές εταιρείες τροφίμων αντέδρασαν έγκαιρα στην τάση αυτή και σήμερα προβάλλουν έντονα τον ελληνικό χαρακτήρα των προϊόντων τους, μέσα από τις διαφημιστικές τους καμπάνιες.
Η οικονομική κρίση αποτελεί -υπό προϋποθέσεις- ευκαιρία για την ελληνική παραγωγή. Ο έλληνας καταναλωτής φαίνεται να συνειδητοποιεί ολοένα και περισσότερο ότι κάθε ευρώ που μένει στη χώρα, είναι πολύτιμο στην προσπάθεια της Ελλάδας να ανακάμψει οικονομικά. Φυσικά θα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά προς αυτήν την κατεύθυνση, ωστόσο η κατάσταση που επικρατούσε στο εγγύς παρελθόν ήταν ενδεικτική της κακής νοοτροπίας. Είναι εντελώς απαράδεκτο ως γεγονός, η παραδοσιακή ελληνική φασολάδα να καλύπτεται κατά 46% από εισαγωγές, η φακή κατά 92% και τα ρεβίθια κατά

Η Ιπποτούρ φέρνει στην Ελλάδα τους χυμούς Pfanner

http://news.google.gr/news/tbn/CMP5Ln-pHqgJ 
Σε συνεργασία με τη Pfanner, τη μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής φυσικών χυμών στην Αυστρία και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης προχώρησε η Ιπποτούρ, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διανομή και αντιπροσώπευση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά.
Η Pfanner έχει μακρά παράδοση στην επεξεργασία φυσικών χυμών και παγωμένου τσαγιού, με εκατ. καταναλωτές και πωλήσεις σε πάνω από 40 χώρες. Δραστηριοποιείται πάνω από 150 χρόνια και εφαρμόζει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας σε όλα τα στάδια επεξεργασίας-τυποποίησης των προϊόντων της.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr