http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Γνωριμία με το ελληνικό κρασί


Σεμινάριο κρασιού της Wine Plus
http://thumbp2-ird.thumb.mail.yahoo.com/tn?sid=74309394043697333&mid=ACluUtQAAB8XTZGtEAuW93NgGp0&midoffset=1_4617603&partid=4&f=248&fid=Inbox
Τετάρτη 13 Απριλίου 2011
Excelsior Hotel, Θεσσαλονίκη

Είναι σίγουρο πως το κρασί είναι ένας καλός σύντροφος. Πιστός φίλος στη χαρά, αλλά και στη λύπη, στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Ο κόσμος του, πάντα σαγηνευτικός, προσθέτει ποιότητα στις απλές χαρές της καθημερινής ζωής.
Η Wine Plus πιστεύοντας ότι οι οινικές αναζητήσεις αποτελούν ένα δραστικό αντίδοτο στην εθνική μελαγχολία που μας διακατέχει, μας προτείνει το σεμινάριο «Γνωριμία με το ελληνικό κρασί».

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 20110, ετοιμαστείτε για περιήγηση σε γνωστούς και άγνωστους αμπελότοπους της χώρας με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.
Οι συμμετέχοντες, συνοδοιπόροι και συνπότες θα μάθουν:
Ø    ποιοι είναι οι αμπελώνες της Ελλάδας
Ø    πως η γεωγραφία και το κλίμα της κάθε περιοχής επηρεάζουν τη γεύση των κρασιών της
Ø    ποιες είναι οι κορυφαίες ελληνικές ποικιλίες οιναμπέλου και ποιες κοσμοπολίτικες εγκλιματίστηκαν τέλεια στα ελληνικά χώματα
Ø    ποιοι είναι οι ξεχωριστοί γευστικοί χαρακτήρες των κρασιών της κάθε μίας.
Θα δοκιμάσουν τις δημιουργίες καταξιωμένων, αλλά και νεοεμφανιζόμενων ελλήνων οινοποιών.
Θα κατανοήσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν το στυλ του κάθε κρασιού, το πότε

Ελληνικά Βραβευμένα από το CIBUS!




Το δύο φορές βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο Cibus, στην Αίγλη Ζαππείου, παρουσιάζει τα «Ελληνικά Βραβευμένα», ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού βασισμένο στις γεύσεις που αγαπήθηκαν περισσότερο και που οδήγησαν για ακόμη μια φορά στη βράβευση του εστιατορίου - Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2011 - από το περιοδικό Αθηνόραμα. Το εστιατόριο με την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής στην Αθήνα, μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, τις αγνές πρώτες ύλες και τον πλούτο των ελληνικών προϊόντων που μαρτυρούν τα πιάτα του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, μόνο με €30 / άτομο!

Ξεκινήστε με Amuse Bouchee, Ψαρόσουπα με χτένια, ταπιόκα, αρωματικά και γαριδάκι Σύμης και Σουπιές με σπανάκι, άγριο μάραθο και φύλλο με μελάνι σουπιάς. Στη συνέχεια, απολαύστε και..αναπολήστε την κουζίνα της Μαμάς με ένα Κουσκουσάκι  ριζότο με άγρια μανιτάρια, καπνιστό χοιρινό, θυμάρι και τοματίνια κονφί και ανακαλύψτε νέες γευστικές εμπειρίες με Μάγουλα μόσχου με νιόκι από κασέρι, ζωμό μανιταριών και τρούφα. Για

Μακαρομαγειρέματα ! Fresca Pasta

  • Από πότε μαγειρεύουμε pasta.
  • Μυστικές και χρήσιμες συμβουλές!
  • Κάθε σχήμα και μια σάλτσα.
  • Αυθεντικές μακαρονάδες εκτός σπιτιού!
  • Κάντε μόνοι σας, φρέσκα μακαρόνια, με βιντεάκι τεχνικής από το Taste Advisor.
 
Καλή Άνοιξη! Με φρέσκιες, γευστικές εμπειρίες!
 

 
 

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr