http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Τετραήμερο εκδηλώσεων για τη διατροφή από την Kraft Foods

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
http://www.kraftfoods.gr/kraft/images/grel1/logo/logo_kraft_img.gif

H Kraft Foods, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας (15 Μαΐου), διοργανώνει σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο το τετραήμερο εκδηλώσεων «τρέφομαι σωστά, κινούμαι συχνά, ζω ισορροπημένα - ζω απολαυστικά».

Στο πνεύμα αυτό, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτική ημερίδα, ανοιχτή στο κοινό, και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και γονείς στο Παιδικό Μουσείο. Ειδικότερα, την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα - ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η ευεξία των παιδιών και των νέων στη σύγχρονη κοινωνία: διατροφή, άσκηση, ισορροπία», στο Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, στην Πλάκα.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η Life Coach Άλκηστις Αγιωργίτη, ο Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χάρης Γεωργακάκης, η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου και η Εκπαιδευτικός, Μουσειολόγος και Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου Ζαμπέλ Μουρατιάν. Το τριήμερο Παρασκευή 13 - Κυριακή 15 Μαΐου θα

Γιορτή παραδοσιακού σπόρου και οικολογικού μπαξέ στις Σταγιάτες Πηλίου

 
Τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ διοργανώνουν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 6,7 και 8 Μαΐου, στις Σταγιάτες Πηλίου, η Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης (Α.Π.Ο. Δράσης) και ο Αιγίλοπας.
Στόχος της διοργάνωσης, όπως τονίζει ο Βαγγέλης Γαλανόπουλος, εκ των μελών της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, είναι η διατήρηση και ανταλλαγή ντόπιων ποικιλιών σπόρων και φυτών, αλλά και η ανάδειξη των ζωοδόχων πηγών νερού του Πηλίου.

Οι σπόροι και το νερό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δυο αγαθά της φύσης, που δεν έχουν ιδιοκτήτη και συμβάλλουν στην αυτάρκεια του πολίτη και της κοινωνίας.

"Είναι κάτι περισσότερο από μια παραγωγική πηγή, είναι κομμάτι της ιστορίας και της κουλτούρας των λαών και όχι τυποποιημένα προϊόντα εταιρειών. Το νερό αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη ζωή ενός τόπου, ενός πολιτισμού. Η ζωτική του δύναμη και η σημασία του για τη φύση είναι ανυπολόγιστες. Οι σπόροι, είναι η ίδια η ζωή και συνιστούν συλλογική δημιουργία, που αντιτίθεται έμπρακτα στην πνευματική ιδιοκτησία και την ιδιοποίηση της ζωής", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γαλανόπουλος.

Στο χώρο της γιορτής θα λειτουργεί έκθεση-παζάρι οικολογικών προϊόντων. Επίσης, θα υπάρχει πληροφοριακό υλικό και έντυπα για τους σπόρους, την οικολογική γεωργία, καθώς και εναλλακτικές ομάδες δράσης και εργαστήρια για παιδιά.
Η Α.Π.Ο.Δράσης
Την Α.Π.Ο. Δράσης απαρτίζουν κάτοικοι των Σταγιατών Πηλίου, οι οποίοι αρνούνται την παθητική αποδοχή ανεξέλεγκτων και συχνά καταστρεπτικών παρεμβάσεων στο φυσικό περιβάλλον μας, στους καθημερινούς ρυθμούς της ζωής μας, ακόμη και στην ποιότητα των διαπροσωπικών μας σχέσεων.

Μακριά από κομματικές αποχρώσεις, προσωπικά συμφέροντα και χωρίς αυστηρές διαδικαστικές δομές, αλλά με την αμεσότητα της ανοιχτής επικοινωνίας και συζήτησης, δραστηριοποιούνται στα προβλήματα της περιοχής μας και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας.
Αιγίλοπας
Πρόκειται για μια μη κυβερνητική οργάνωση για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη γεωργία. Τα μέλη της οργάνωσης, ερασιτέχνες ή κατ' επάγγελμα γεωργοί έχουν υπογράψει μια διακήρυξη για τα δικαιώματα των γεωργών, στην οποία υποστηρίζουν το δικαίωμά τους να επιλέγουν ελεύθερα και αβίαστα (ή να αφήνουν στη φύση να το κάνει γι' αυτούς) τα είδη και τις ποικιλίες (ή μη ποικιλίες, πληθυσμούς, μίγματα ποικιλιών, ή άγρια είδη), που θα καλλιεργήσουν, σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια και ανάγκες, καθώς και το σπόρο που θα χρησιμοποιήσουν.

Αξιώνουν, επίσης, να χρησιμοποιούν το δικό τους σπόρο, που έχουν κρατήσει από προηγούμενες χρονιές, εφ' όσον το επιθυμούν, για οποιαδήποτε καλλιέργεια, χωρίς να επεμβαίνει κανείς και χωρίς την οικονομική ή άλλη υποχρέωση σε οποιονδήποτε και να

Διαγωνισμός για τα προϊόντα ΠΟΠ από την Ε.Ε.

Μελέτη για τον όγκο και την αξία παραγωγής


 
Διαγωνισμός για τα προϊόντα ΠΟΠ από την Ε.Ε.
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε διαγωνισμό με θέμα «Αξία της παραγωγής γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, οίνων, αρωματικών οίνων και οινοπνευματωδών που προστατεύονται με γεωγραφική ένδειξη».
Η σύμβαση αφορά σε μελέτη η οποία ενημερώνει την υπάρχουσα βάση δεδομένων σχετικά με τον όγκο και την αξία παραγωγής αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στο πλαίσιο των κοινοτικών σχεδίων για προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) και προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ) και διεύρυνσή της με οίνους, αρωματικούς οίνους και οινοπνευματώδη.

Η συνολική αξία ανέρχεται στο ποσό των 240.000 έως 300.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 29 Ιουλίου.

35 ευρώ/στρέμμα το ποιοτικό πριμ στο λάδι

 
Στα 35 ευρώ ανά στρέμμα ανέρχεται το ποιοτικό πριμ στο ελαιόλαδο, ενώ συνολικά θα διατεθούν στους παραγωγούς 10 εκατ. ευρώ. Δικαιούχοι της επιδότησης είναι οι γεωργοί οι οποίοι καλλιεργούν και παράγουν ελαιοκομικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης ή γεωγραφική ένδειξη και εφαρμόζουν σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, βάσει των εθνικών προτύπων AGRO 2.1 και AGRO 2.2 και 2.3 ή είναι πιστοποιημένοι για την τήρηση των κανόνων της βιολογικής γεωργίας.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να παραδίδουν τον ελαιόκαρπο σε πιστοποιημένες από τον ΟΠΕΓΕΠ επιχειρήσεις (ελαιοτριβεία, μονάδες μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς), οι οποίες κατέχουν πιστοποιητικό συμμόρφωσης, σχετικά µε τη τήρηση

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr