http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Κοινό προωθητικό πρόγραμμα Sprite-Jose Cuervo




Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζουν τη συνεργασία τους Sprite και Cuervo Silver, οργανώνοντας και για το 2012 μία σειρά ενεργειών σε νυχτερινά στέκια.
Πέρυσι, η Sprite και η Cuervo Silver επισκέφθηκαν περισσότερα από 200 σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα, προσκαλώντας τους καταναλωτές να δοκιμάσουν τον συνδυασμό των δύο γεύσεων, να κερδίσουν επί τόπου δώρα, αλλά και να λάβουν μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό του Facebook για ipod sets.

Περισσότεροι από 100.000 καταναλωτές δοκίμασαν τη γεύση, ενώ πάνω από 3.000 καινούργιοι φίλοι συμμετείχαν στον online διαγωνισμό. Η Sprite και η Cuervo Silver βρέθηκαν και στο Rockwave Festival στην Αθήνα, και το 2310 Festival στη Θεσσαλονίκη, με

Λάθος η εξαίρεση σταφίδας - εσπεριδοειδών από τη βιολογική γεωργία

Λάθος η εξαίρεση σταφίδας - εσπεριδοειδών από τη βιολογική γεωργία

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας Κώστας Παπακωνσταντίνου κατέθεσε επερώτηση, αναφορικά με την εξαίρεση της σταφίδας και των εσπεριδοειδών από το νέο πενταετές πρόγραμμα επιδοτούμενης βιολογικής γεωργίας, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γ. Αγγελόπουλο με το ακόλουθο περιεχόμενο:
«Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «Καλάθι προϊόντων της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», περιλαμβάνεται η Κορινθιακή Σταφίδα (προϊόν Π.Ο.Π.) και σε δεύτερη φάση προβλέπονται και τα εσπεριδοειδή. Στο επιχειρησιακό σχέδιο σημειώνεται ότι η παραγωγή βιολογικών προϊόντων σε αυτές τις δύο καλλιέργειες αποτελεί δυναμικό και πολλά υποσχόμενο κλάδο, ο οποίος πρέπει να στηριχθεί. Γενικότερα, η προώθηση των ποιοτικών προϊόντων βιολογικής γεωργίας αποτελεί βασική παράμετρο επιτυχίας του σχεδίου. Ωστόσο, τα δύο αυτά προϊόντα δεν περιλαμβάνονται

Health & Safety Food Conference


Αμφιθέατρο OTEAcademy

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ στην προσπάθεια να καλύψουν με τον βέλτιστο τρόπο την απαίτηση των καταναλωτών για υγιεινή διατροφή, με ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα. Παρουσιάζονται οι εξελίξεις στην παραγωγή, συντήρηση και διακίνηση των προϊόντων, καθώς και η διασφάλιση της ασφάλειας σε όλα τα στάδια, από το χωράφι μέχρι το ταμείο του σούπερ μάρκετ.







"Μην βάζετε ταφόπλακα στο κρασί"

Όχι στην επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο κρασί, ζητά με ανοιχτή επιστολή - διαμαρτυρία του προς υπουργό Οικονοµικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο δήμαρχος Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος.
Να σημειωθεί ότι η Νεμέα είναι ο μεγαλύτερος αμπελώνας της Ελλάδας και αναμένεται να πληγεί ιδιαίτερα.
Η επιστολή που απευθύνεται και προς τουςυφυπουργούς Φίλιππο Σαχινίδη, Παντελή Οικονόµου και Γιάννη Μουρµούρα ακολουθεί:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. πως µια από τις προτάσεις του Δ.Ν.Τ. είναι η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο κρασί.
Είναι µια πρόταση η οποία αγνοεί την Ελληνική πραγματικότητα αλλά δεν λαμβάνει υπ' όψη της ούτε την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Καµία χώρα, κανένα κράτος - µέλος της κοινότητας που παράγει οίνο δεν έχει επιβάλει Ε.Φ.Κ. στο κρασί. Ε.Φ.Κ. έχουν επιβάλει για ευνόητους λόγους µόνο κράτη ­µέλη της Ε.Ε. που δεν παράγουν κρασί.
Η Ελλάδα ως χώρα παραγωγός οίνου µαζί µε άλλες χώρες παραγωγούς έχουν σταθερά αποφασίσει να µην επιβληθεί Ε.Φ.Κ. στο κρασί.
Ιδιαίτερα η Ελλάδα έχει ακόμη περισσότερους λόγους να µην επιτρέψει την ειδική φορολόγηση του κρασιού:

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr