http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Δεν υπάρχει κίνδυνος από το «ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ extra» λέει η ΕΑΣΛ.



ladiΔεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, από την κατανάλωση του «ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ extra παρθένο ελαιόλαδο», το οποίο αποσύρθηκε- ανακλήθηκε από τον ΕΦΕΤ, τονίζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου (ΕΑΣΛ), επισημαίνοντας ότι «το συγκεκριμένο ελαιόλαδο αποτελεί αποκλειστικά κόπο και προϊόν των παραγωγών μας».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΑΣΛ, «Η μη κανονικότητα του ελεγχθέντος δείγματος αναφέρεται στην παράμετρο Κ 232 και κάλλιστα μπορεί να προέλθει από την ταλαιπωρία της διακίνησης του ελαιολάδου (π.χ. παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο κατά τη μεταφορά κ.τ.λ. ) και δεν έχει καμία σχέση με επικινδυνότητα προϊόντος, πράγμα το οποίο κατά την άποψή μας έπρεπε να αναφερθεί στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ. Όσον αφορά όλες τις άλλες παραμέτρους που αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, το προϊόν είναι κανονικό».
Σύμφωνα πάντα με την ΕΑΣΛ, σε έλεγχο δείγματος που αφορά τη συγκεκριμένη παρτίδα και η οποία έγινε από την εταιρεία, το δείγμα παραμένει εντός προδιαγραφών, πράγμα που πιστοποιεί

Αναγνωρίσθηκε το ούζο «Σάμου»


Αναγνωρίσθηκε το ούζο «Σάμου»
Με σχετική υπουργική απόφαση αναγνωρίσθηκε η γεωγραφική ένδειξη «Σάμου» ή «Σαμιώτικο» ως συμπληρωματική της επωνυμίας πώλησης του αλκοολούχου ποτού «ούζο», υπό την προϋπόθεση ότι τούτο παράγεται εντός των ορίων του Δήμου Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Η εν λόγω γεωγραφική ένδειξη θα αναγράφεται επί της συσκευασίας πλησίον της επωνυμίας πώλησης «ούζο» και με χαρακτήρες όχι μεγαλύτερου μεγέθους από τους χαρακτήρες αυτής.

Αναλυτικότερα, με την με αριθμό 30/077/3279/2011 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3211/Β/30 – 12 – 2011, προκειμένου να επιτρέπεται η χρήση της ως άνω γεωγραφικής ένδειξης πρέπει η διαδικασία παραγωγής, από

Οι όροι παραγωγής τσίπουρου «Ηπείρου» ή «Ηπειρώτικου»


 Οι όροι παραγωγής τσίπουρου «Ηπείρου» ή «Ηπειρώτικου»


Αναγνωρίζεται με υπουργική απόφαση η γεωγραφική ένδειξη «Ηπείρου» ή «Ηπειρώτικο» ως συμπληρωματική της επωνυμίας πώλησης του αλκοολούχου ποτού «τσίπουρο», υπό την προϋπόθεση ότι τούτο παράγεται εντός των ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η εν λόγω γεωγραφική ένδειξη θα αναγράφεται επί της συσκευασίας πλησίον της επωνυμίας πώλησης «τσίπουρο» και με χαρακτήρες όχι μεγαλύτερου μεγέθους από τους χαρακτήρες αυτής.

Αναλυτικότερα, με την με αριθμό 30/077/3278/2011 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3211/Β/30 – 12 – 2011, προκειμένου να επιτρέπεται η χρήση της ως άνω γεωγραφικής ένδειξης πρέπει να πληρούνται οι κάτωθι προϋποθέσεις:
  • η διαδικασία παραγωγής, από το στάδιο της απόσταξης των στεμφύλων σταφυλής, έως την τελική παρασκευή, και η εμφιάλωση του ποτού, πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου σε

Στις αγορές της Κίνας το Ζακυνθινό ελαιόλαδο


Στις αγορές της Κίνας το Ζακυνθινό ελαιόλαδο


Ως σημαντική ευκαιρία προώθησης της μοναδικότητας του Ζακυνθινού ελαιολάδου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνάντηση που είχε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών με την εκπρόσωπο της Κινεζικής εταιρίας εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από τη χώρα μας στη συγκεκριμένη αγορά Beijing Golden Olive.
Η εκπρόσωπος της εταιρίας Keli Xia, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τη Διεύθυνση της Συνεταιριστικής Οργάνωσης του νησιού μας, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της για την προώθηση του ζακυνθινού ελαιόλαδου, ενώ ταυτόχρονα επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της στο σταφιδεργοστάσιο.
“Μετά από συντονισμένες ενέργειες έχουμε κοντά μας την κ. Xia. Δεν ήταν κάτι το εύκολο καθώς απαιτούνται μια σειρά γραφειοκρατικών κινήσεων ώστε να ταξιδέψει ειδικά για μας στο

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διανομή τροφίμων – Υποβολή αιτήσεων
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τα τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έτος 2012.
Δικαιούχοι είναι άπορα μοναχικά άτομα ή οικογένειες, των  οποίων το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα  παρακάτω ποσά: 
12.000 ευρώ για το ένα άτομο
για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά 3.600 ευρώ μέχρι και το δεύτερο ανήλικο παιδί ή προστατευμένο μέλος. Από το τρίτο παιδί   το ποσό της προσαύξησης ανέρχεται στα 4.800 ευρώ 
στην περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας τα παραπάνω ποσά αυξάνονται κατά 4.800 ευρώ
στην περίπτωση πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα τα παραπάνω ποσά

Κατανάλωση τροφής από ψυχολογικά αίτια.




Φαγητό δεν τρώμε μόνο όταν πεινάμε. Αντίθετα, αρκετές φορές η κατανάλωση τροφών υπαγορεύεται από συναισθηματικούς παράγοντες και αιτίες. Το φαγητό αυτό μπορεί να ονομαστεί και «συναισθηματικό φαγητό».
Αυτός ο τρόπος διατροφής έχει ωστόσο ως αποτέλεσμα, την προσθήκη αχρείαστων κιλών που δημιουργούν πρόβλημα στη γραμμή και τη σιλουέτα.
Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να σταματήσετε το «συναισθηματικό φαγητό» και να αποκτήσετε ξανά τη διάθεση και τη γραμμή σας.
1. Μάθετε τι κρύβεται πίσω από τις τροφές
Για παράδειγμα αν θέλετε σοκολάτα ίσως νιώθετε μόνοι. Η κατανάλωση σοκολάτας δημιουργεί ευφορία, το ίδιο αισθάνεστε όταν σας δείχνουν οι άλλοι ότι σας αγαπούν. Επιθυμείτε κάτι αλμυρό; Νιώθετε αγχωμένοι – οι λιγούρες για αλμυρές τροφές είναι συνήθης ένδειξη πίεσης των

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr